Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia, la DNA

 

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a afla rezultatele expertizelor dispuse în dosarul în care este urmarit penal pentru abuz în serviciu privind vânzarea ilegala a unor imobile din patrimoniul statului în perioada când era director la Statiunea de Cercetare Fundulea.

Stelian Fuia, fostul ministru al AgriculturiiPotrivit unor surse judiciare, în cauza s-a pus în miscare actiunea penala fata de toti inculpatii.

În 8 ianuarie, DNA a anuntat ca s-a început urmarirea penala fata de Stelian Fuia, director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea la data faptelor, în sarcina caruia s-a retinut infractiunea în forma calificata de abuz în serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

În acelasi dosar mai sunt urmariti penal sora si cumnatul lui Fuia, Alexandrina si Daniel State, asociati la SC Procera Agrochemicals, pentru complicitate la infractiunea în forma calificata de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Din rezolutia de începere a urmaririi penale întocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora învinuitul Fuia a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silita, fapt ce a condus la vânzarea ilegala, prin licitatie organizata la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului catre o persoana fizica, banii fiind platiti societatii la care asociata era sora lui.

DNA preciza ca avantajele patrimoniale obtinute de firma, dupa executarea silita, s-au reflectat, în mod direct, în patrimoniul învinuitilor Alexandrina si Daniel State.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie