Circa 600.000 persoane fizice vor depune declaratia de venit (Formularul 200)

 

Luna viitoare, circa 600.000 persoane fizice, conform datelor de anul trecut, sunt obligate sa depuna la ANAF declaratia privind venitul realizat în 2013 (Formularul 200). Cei care au obligatia si nu depun declaratia de venit risca o amenda cuprinsa între 50 si 500 de lei.

anaf noua siglaDeclaratia se completeaza si se depune la Administratia Financiara de domiciliu, pâna la data de 25 mai. Declaratia se poate depune direct la ANAF sau se poate trimite prin posta. Adresele Administratiilor financiare din toata tara le gasiti AICI.

Atentie! Pastrati documentele originale dupa care ati completat declaratia si trimiteti la ANAF, o data cu Formularul 200, doar copiile lor.

Veniturile pentru care trebuie depusa declaratia sunt: venituri din activitati independente, unele venituri din investitii (transferul titlurilor de valoare, altele decât partile sociale si valorile mobiliare, în cazul societatilor închise, operatiuni de vânzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract), venituri din cedarea folosintei bunurilor (chirii), venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura impuse în sistem real.

Declaratia se completeaza pentru fiecare sursa si categorie de venit. Pentru veniturile realizate într-o forma de asociere, venitul declarat va fi venitul net/pierderea distribuita din asociere.

Nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor de venit de catre persoanele fizice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 500 lei.

Totodata nedepunerea declaratiei fiscale da dreptul organului fiscal sa procedeze la stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat.

Exista anumite activitati pentru care platile anticipate sunt finale, iar contribuabilii respectivi nu au obligatia depunerii Formularului 200 – activitatile pentru care venitul net se stabileste pe baza normelor de venit si unele venituri din cedarea folosintei bunurilor.

NU depun declaratia persoanele fizice care au avut anul trecut venituri din salarii, pensii, salarii din strainatate, premii sportive, premii din jocuri de noroc, dobânzi, dividende, alocatii si somaj. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie