Perchezitii domiciliare la trei adrese din municipiul Constanta in dosarul lui Radu Mazare

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza marti perchezitii domiciliare la trei adrese din municipiul Constanta în dosarul în care este cercetat primarul Radu Mazare.

dna„Ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza perchezitii domiciliare în trei locatii situate în municipiul Constanta, niciuna dintre locatii nefiind sediul vreunei institutii publice”, se arata într-un comunicat transmis marti AGERPRES de DNA.

Sursa citata precizeaza ca perchezitiile au fost efectuate în cauza penala în care Radu Mazare, Alexandru Mazare si Avraham Morgenstern sunt cercetati pentru fapte de coruptie.

În 18 aprilie, judecatorii Înaltei Curti de Casatie si Justitie au respins contestatia DNA si au decis ca primarul Constantei, Radu Mazare, sa fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de luare de mita si fals în declaratii.

Procurorii sustin ca, în anul 2011, omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazare, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma totala de 175.000 de euro pentru a facilita câstigarea de catre acea societate, în conditii avantajoase, a licitatiei având ca obiect contractul de construire a Campusului social „Henri Coanda” în valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro).

Banii au fost trecuti prin conturile mai multor societati offshore si au ajuns în final la Radu Mazare si fratele acestuia, Alexandru Mazare, potrivit DNA.

Potrivit DNA, aceste sume de bani au fost oferite primarului Radu Mazare pentru ca acesta sa efectueze o serie de demersuri, unele intrând în atributiile sale de serviciu — initierea unor hotarâri de Consiliu Local—, altele în afara atributiilor de serviciu, cum ar fi consilierea reprezentantului Shapir Structures, Morgenstern Avraham, în cadrul a numeroase întâlniri avute de cei doi pe parcursul desfasurarii procedurii de achizitie.

Anchetatorii afirma ca unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de primar în favoarea societatii Shapir Structures au fost cele prin care, la solicitarea lui Morgenstern Avraham, a fost aprobata cresterea valorii contractului de achizitie cu suma de 3.722.910 lei fara TVA — circa 900.000 de euro, adica de la 37.241.120 lei, cât a fost valoarea estimata de autoritatea contractanta la publicarea anuntului de achizitie publica, la 40.964.030 lei, cât a fost oferta financiara a societatii Shapir.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie