Noua lege a terenurilor incetineste ritmul tranzactiilor. Ce strategie au gasit jucatorii de pe piata funciara?

 

Noua lege a tranzactiilor cu terenuri agricole intrata în vigoare în urma cu zece zile obliga la parcurgerea unor proceduri care dureaza minimum 44 de zile, ceea ce înseamna ca ritmul tranzactiilor va fi încetinit, a spus Simona Chirica, partener al Casei de avocatura Schoenherr si Asociatii.

Teren de vanzare„Procedurile pentru vânza­rea pe piata libera dureaza 44 de zile, în conditiile în care nicio autoritate nu întârzie nicio zi“, a spus Simona Chirica la evenimentul ZF Agrobusiness.

Avocata a explicat ca noua lege a tran­zactiilor cu terenuri agricole îi va tri­mi­te pe jucatorii de pe piata funciara ca­tre tranzactiile cu actiuni ale firmelor care detin teren arabil astfel încât sa oco­leasca prevederile restrictive ale no­u­lui act normativ. În aceste conditii, achi­zitorii vor prelua atât terenurile, cât si infra­structura din ferma, dar si even­tualele datorii istorice ale companiilor res­pective. În consecinta, în urma ana­li­zelor de risc initiale pretul pentru fie­care hectar ar putea fi diminuat, ceea ce înseamna potentiale blocaje din dife­rentele mari de asteptari ale vân­za­to­rilor si cumparatorilor. Gabriel Razi, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie