Un nou bloc de tranzactionare pe pietele Reglementa si Rasdaq va fi aplicat de BVB

 

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va aplica, începând cu data de 28 aprilie 2014, un nou bloc de tranzactionare pentru actiunile tranzactionate pe pietele Reglementa si Rasdaq, pe segmentele de piata principala si deal-uri, informeaza, luni, BVB.

bvbPrin aplicarea acestei masuri, BVB intentioneaza sa reduca varietatea de blocuri de tranzactionare care se aplica pentru actiunile tranzactionate la BVB si sa reduca blocul de tranzactionare pentru unele actiuni astfel încât acestea sa devina mai accesibile investitorilor. Blocul de tranzactionare aplicat actiunilor va fi revizuit periodic, astfel încât sa fie corelat cu dinamica preturilor acestora.

Schimbarea blocului de tranzactionare pentru actiuni se înscrie în initiativele BVB pentru cresterea lichiditatii prin eliminarea fragmentarii pietei. Urmatorul pas în cadrul acestor initiative consta în extinderea blocului de tranzactionare.

Pentru acest an, mai multe masuri operationale care vizeaza cresterea lichiditatii au fost deja luate, printre care extinderea programului de tranzactionarea pâna la ora 18:00 începând cu 3 ianuarie 2014, noul program de market making începând cu 3 ianuarie, includerea starii de piata „Tranzactionare” la închidere începând cu 5 mai, reducerea starii ,”Pre-deschidere” cu 15 minute si, respectiv, extinderea tranzactionarii continue cu 15 minute începând cu 5 mai, cresterea investibilitatii indicilor din familia BET începând cu luna iunie si lansarea de noi indici în lunile iunie si septembrie. (AS — editor: Carmen Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie