Curtea de Apel Alba Iulia a revocat definitiv masurile preventive luate in cazul lui Traian Berbeceanu

 

Fostul sef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu, acuzat ca a sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, nu mai are nicio interdicitie, dupa ce, vineri, Curtea de Apel Alba Iulia a revocat masurile preventive luate în cazul sau, decizia fiind definitiva.

Traian BerbeceanuPurtatorul de cuvânt al Curtii de Apel Alba Iulia judecatorul Aurelian Mocan a declarat, vineri, ca instanta a respins contestatia formulata de DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara împotriva încheierii penale dispusa de Tribunalul Hunedoara cu privire la revocarea masurii preventive a controlului judiciar dispusa fata de Traian Berbeceanu, fostul sef al BCCO Alba Iulia.

Mocan a spus ca practic în aceasta situatie sunt revocate toate masurile preventive dispuse cu privire la Traian Berbeceanu.

Decizia Curtii de Apel Alba Iulia a fost anuntata în lipsa comisarului Traian Berbeceanu, în sala de judecata fiind doar sotia acestuia, Gabriela Berbeceanu. Sotia politistului a declarat la iesirea din sala de judecata ca atât ea, cât si Traian Berbeceanu sunt bucurosi de verdictul instantei si decisi sa mearga înainte.

„Asa cum si eu si sotul meu am spus-o întotdeauna adevarul se va afla prin justitie. Suntem bucurosi ca astazi au fost ridicate interdictiile, în primul rând pentru colegii cu care Traian avea interdictie, pentru finii nostri, pentru cei apropiati noua”, a mai spus Gabriela Berbeceanu.

La rândul sau, fostul sef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu declara, joi, la iesirea de la Curtea de Apel, unde s-a judecat contestatia DIICOT la decizia de revocare a masurilor preventive dispuse în cazul sau, ca are încredere deplina în justitie si îsi doreste „categoric” sa revina la brigada pe care a condus-o.

Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 aprilie, solicitarea fostului comisar sef de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba, Traian Berbeceanu, de revocare a masurilor preventive.

Fostul sef al BCCO Alba a stat în arest din 24 octombrie pâna în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat de catre procurorii DIICOT ca a sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelasi dosar, sunt cercetati sotii Titus si Ramona Biriescu, considerati liderii gruparii infractionale specializate în comert ilegal cu petrol, arestati de asemenea în 24 octombrie 2013. Adina Osan, Dan Lungu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie