Codul insolventei va fi contestat la Curtea Contitutionala

 

Deputatii PNL Alina Gorghiu si Theodor Nicolescu au declarat, miercuri, ca sesizarea de neconstitutionalitate privind Codul insolventei, ce va fi depusa de liberali la CC, priveste faptul ca acesta încalca liberul acces la justitie, proprietatea si introduce o discriminare si poate afecta industria.

curtea constitutionalaSesizarea PNL priveste 15 articole din proiectul de lege adoptat marti de Camera Deputatilor, for decizional în acest caz. Deputatul PNL Theodor Nicolescu a declarat ca în prezent, prin accesul la buletinul procedurilor de insolventa pe internet, se poate vedea daca s-a admis o cerere de deschidere a procedurii de insolventa sau ca exista un raport al administratorului judiciar, însa nu exista niciun fel de detaliu gratuit cu privire la ce s-a discutat si s-a dispus în cauza respectiva.

„Din punctul nostru de vedere aceasta este o grava încalcare a accesului la justitie, pentru ca fiecare cetatean pentru a putea participa la procedura trebuie sa stie despre ce este vorba în acea procedura, trebuie sa vada citatia, trebuie sa vada subiectele care se discuta la adunarea creditorilor. Pentru a ataca hotarârile judecatoresti trebuie sa le cunoasca, ori hotarârile judecatoresti se publica numai pe buletinul procedurilor de insolventa”, a sustinut Nicolescu, mentionând ca accesul este în prezent doar contra cost.

El a precizat ca amendamentul sustinut de PNL, pentru acces gratuit la buletinul procedurilor de insolventa a fost în prima instanta acceptat de PSD, însa în cele din urma a fost respins fara a fi prezentate argumente plauzibile.

Citeste mai departe pe realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie