Bonele, menajerele si gradinarii vor fi platiti cu tichete de servicii

 

O lege depusa la Parlament propune ca românii sa nu mai aiba voie sa le dea bani bonelor, menajerelor sau gradinarilor. În schimb, acestia vor putea fi platiti cu tichete de servicii. Prin folosirea tichetelor se doreste combaterea muncii la negru prin impozitarea acestor tipuri de servicii, potrivit România TV.

bonaBonele, menajerele si bucataresele ar putea fi platite numai cu tichete de servicii, emise de Ministerul de Finante. Initiatorii acestui proiect încearca sa combata munca la negru prin introducerea acestor tichete de servicii în loc de bani.

Mai exact, persoana care doreste sa angajeze o bona sau o menajera trebuie sa mearga la o unitate autorizata de Ministerul de Finante si sa ia aceste tichete.

Tichetele vor fi emise de Ministerul de Finante si vor avea valoarea de 10 lei. Persoana care va lucra 8 ore pe zi si va primi 8 tichete, va câstiga pe luna aproape un salariu mediu pe economie?.

Bonele vor merge la aceste unitati si vor lua banii pe tichete. În loc de 10 lei, cât este valoarea tichetului, ele vor primi 8.5 lei, pentru ca vor plati si contributiile sociale, medicale dar si impozit, care vor fi retrase automat. Teoretic, ele ar trebui sa dea doar 170 de bonuri pe luna. Daca vor primi mai mult de 170 de bonuri, atunci vor primi doar 7 lei pe bon. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie