Sedinta de plen comuna pentru votul Avocatului Poporului si presedintelui TVR

 

Camera Deputatilor si Senatul se reunesc marti, la ora 13,30, într-o sedinta de plen comuna pentru a-l vota pe cel care va conduce institutia Avocatul Poporului si pe presedintele Consiliului de Administratie al Societatii Române de Televiziune.

avocatul poporuluiPentru functia de Avocat al Poporului a fost propus de PSD fostul senator Victor Ciorbea. Acesta a fost audiat luni de catre Comisiile juridice ale Parlamentului, care au dat un aviz favorabil.

Fostul senator a aratat ca spera ca PNL sa-l sprijine în demersul de a deveni Avocat al Poporului.

‘Apreciez declaratia d-lui prim-ministru care saluta faptul ca sunt propus de PSD, sunt sustinut de actuala majoritate, sunt sustinut si de PNL si sunt cunoscut ca o personalitate care îi cunoaste foarte bine pe cei din PPE. Eu sper sa am o sustinere cât mai larga si azi si mâine si dupa aceea, sa fiu un Avocat al Poporului agreat de catre un spectru politic cât mai larg cu putinta. Voi încerca sa-mi fac datoria, sa-mi îndeplinesc atributiile’, a afirmat Ciorbea.

În cadrul audierilor, Ciorbea si-a prezentat studiile în Drept, dar si activitatea ca profesor, avocat, primar al Bucurestiului si premier.

Totodata, pentru functia de presedinte al CA al televiziunii nationale a fost propus Stelian Tanase.

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca îl sustine pe Victor Ciorbea pentru a conduce institutia Avocatul Poporului.

‘Da, îl sustin (pe Victor Ciorbea – n.r.). (…) Stiti ca a fost o discutie veche despre un Avocat al Poporului care sa reprezinte si sa aiba sprijin din cât mai multe zone politice, nu doar dintr-una singura. Domnul Ciorbea a fost prim-ministru, a fost un membru de seama al Popularilor Europeni, este senator PNL si este sustinut si de noi, social-democrati. O persoana care sa aiba sprijin din toate zonele politice era greu de gasit. Ma bucur ca a acceptat si cred ca îsi va exercita functia cu toata demnitatea si cu respectarea Constitutiei’, a precizat Ponta, la Palatul Parlamentului. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie