Autoritatile administratiei publice vor putea finanta de la bugetele locale consolidarea cladirilor cu risc seismic
Senatorii au decis, luni, ca autoritatile administratiei publice sa poata finanta de la bugetele locale, în limita fondurilor alocate anual cu aceasta destinatie, proiectarea si executia lucrarilor de interventie în cazul locuintelor proprietate a persoanelor fizice pentru reducerea riscului seismic.
Propunerea legislativa pentru modificarea Ordonantei 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, semnata de deputatul Diana Tusa, a primit raport negativ din partea Comisiei pentru administratie, însa raportul a fost respins de plen.
Potrivit legii în vigoare, autoritatile administratiei publice pot finanta de la bugetele locale, în limita fondurilor alocate anual cu aceasta destinatie, doar expertizarea tehnica a acestor locuinte.
Guvernul nu a sustinut adoptarea acestei initiative legislative.
Tusa arata, în expunerea de motive, ca în prezent, în Capitala, „în cazul unui cutremur cu intensitatea mai mare de 7 grade Richter, ar putea fi distruse sau avariate circa 35.000 de constructii, fiind identificate peste 5.000 de imobile cu grad de risc seismic ridicat”.
Senatul a dezbatut proiectul de lege în calitate de prima Camera sesizata, acesta urmând sa fie transmis Camerei Deputatilor, forul decizional. Eliana Radulescu, mediafax.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!