Presedintele Traian Basescu: Numarul mandatelor de ascultare emise pe siguranta nationala nu este prea mare „la cata coruptie este”

 

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca se îndoieste de faptul ca numarul mandatelor de ascultare emise pe siguranta nationala ar fi prea mare „la câta coruptie este”, mentionând ca în deciziile CSAT este inclusa coruptia ca element care afecteaza securitatea nationala.

traian basescuBasescu a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea Tv, daca nu apreciaza ca sunt prea multe mandate de ascultare emise pe siguranta nationala, având în vedere ca numarul acestora a crescut.

„Ce poti sa faci daca structurile autorizate ale statului spun «am nevoie de mandat de ascultare pe siguranta nationala»? Atentie însa, siguranta nationala nu înseamna numai antiterorism (…), coruptia este element care tine de siguranta nationala. În baza acestor hotarâri (ale CSAT, n.r.) SRI îsi face treaba, pentru ca e în strategia de securitate nationala lupta împotriva coruptiei. Deci, la câta coruptie este, ma îndoiesc ca e prea mult”, a raspuns seful statului.

De altfel, Basescu a prezentat o hotarâre a CSAT de la începutul mandatului sau în care era introdusa combaterea coruptiei în strategia de securitate nationala.

„Primul CSAT la care am participat, în februarie 2005, în prima hotarâre CSAT la articolul 1 spune ca în România coruptia a ajuns sa afecteze securitatea nationala si trebuiesc luate masuri de integrare a luptei anticoruptiei în strategia de securitate nationala (…). Ca sa ajungi la ce au ajuns astazi DNA, DIICOT, Parchetul General, ÎCCJ, SRI, Politia, Doi si un sfert, toti sunt parte a acestui angrenaj de lupta împotriva coruptiei, deci, ca sa ajungi ca acest angrenaj sa dea rezultate trebuie timp”, a declarat presedintele, facând referire la anchetele solutionate în ultimii ani cu decizii definitive ale instantei. Andi Manciu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie