Firma Kiseleff Development dezvolta un proiect imobiliar pe terenul fostei fabrici de bere Grivita din Bucuresti

 

Firma Kiseleff Development, detinuta de mai multi investitori români, aloca 40 de milioane de euroeuro pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar constând într-o cladire de birouri si un centru comercial, pe terenul fostei fabricii de bere Grivita din Bucuresti, achizitionat recent.

proiect imobiliar pe terenul fostei fabrici de bere Grivita din Bucuresti„Compania cu actionariat românesc, Kiseleff Development, care a achizitionat de curând terenul unde a functionat fabrica de bere Grivita, va demara în aceasta perioada lucrarile de demolare si curatare a zonei pentru a face loc unui nou proiect imobiliar care va conserva o parte din cladirile istorice aflate pe acest teren”, se arata într-un comunicat al dezvoltatorului.

Producatorul de bere HeinekenHeineken, în portofoliul caruia se afla fabrica Grivita, a vândut la sfârsitul anului trecut terenul de 2,7 hectare din vecinatatea pasajului Basarab catre firma Kiseleff Development, detinuta de omul de afaceri Ionut Dumitrescu, iar o parte din acest lot a ajuns în portofoliul germanilor de la Kaufland.

Ansamblul imobiliar care urmeaza sa fie dezvoltat consta într-un proiect de birouri clasa A, un centru comercial, precum si o piateta si spatii verzi. Trei dintre cladirile existente – orzaria, maltaria si pavilionul administrativ – vor fi conservate si vor pastra arhitectura originala. În aceste trei constructii va functiona o zona de entertainment cu cafenele, terase, restaurante si o berarie.

Odata cu demararea lucrarilor de demolare, întreaga zona, unde nu se mai desfasoara activitati de noua ani, va fi curatata.

„Investitia pentru ridicarea noului proiect se ridica la 40 de milioane euroeuro. Prin proiectul nostru ne propunem sa valorificam potentialul imobiliar al terenului si, în acelasi timp, sa redam bucurestenilor un loc istoric prin conservarea unor cladiri cu valoare de patrimoniu”, a declarat Ionut Dumitrescu, managing director Element Development, firma care se ocupa de dezvoltarea proiectului.

Proiectul va fi livrat în trei faze, initial fiind demarate lucrarile pentru reabilitarea cladirilor istorice, urmând constructia cladirii de birouri si a centrului comercial. Odata finalizat proiectul imobiliar, se estimeaza ca acesta va crea câteva sute de locuri de munca .

Element Development a fost înfiintata de Ionut Dumitrescu, fondator al firmei de consultanta imobiliara Eurisko, actualul CBRE România.

Dumitrescu s-a axat dupa vânzarea Eurisko catre CBRE pe dezvoltarea imobiliara prin achizitia de terenuri, constructia si vânzarea proiectelor. Un astfel de proiect este HQ Victoriei, o cladire de birouri de 9.000 mp, finalizata în 2009 în zona Piata Victoriei si care în 2012 a fost vânduta catre fondul de investitii Zeus Capital. Cristina Cuncea, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie