Cea mai mare ferma de bizoni din Europa a fost inaugurata in judetul Cluj

 

Cea mai mare ferma de bizoni din Europa (bizonul european fiind cunoscut si drept zimbru), care adaposteste aproape 300 de animale si se întinde pe o suprafata de 500 de hectare, a fost inaugurata, vineri, în comuna Recea Cristur, judetul Cluj, în urma unei investitii de 1,5 milioane de euroeuro, informeaza Mediafax. Investitia apartine companiei BT Bison Ranch, care a inaugurat, vineri, ferma de bizoni pe o suprafata de 500 de hectare de teren, dupa ce în ultimii doi ani acolo au fost facute investitii de aproximativ 1,5 milioane de euro.

ferma de bizoniPotrivit managerului fermei, Constantin Jeican, în prezent în ferma de la Recea Cristur sunt aproape 300 de bizoni, care au fost adusi din Danemarca, Germania, Franta, Austria si Belgia. Acestia sunt crescuti pentru carne, care va fi exportata în tari din vestul Europei, în special în Germania.

„Intentionam sa continuam investitiile în judetul Cluj, bugetul pentru anul în curs fiind de 1,5 milioane de euro. Bizonii sunt crescuti pentru carne, care va fi exportata în tari din vestul Europei, în special în Germania, unde exista cerere foarte mare. Vom încerca sa vindem carne de bizon si în România”, a afirmat managerul fermei.

La ferma de bizoni lucreaza aproximativ 30 de angajati care provin din comunele clujene Taga, Recea Cristur si Panticeu. BT Bison Ranch este detinuta de oameni de afaceri din Germania si Austria. Doru Cireasa, romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie