Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris: DNA si ANI au reactionat ferm la fenomenul de coruptie din Romania

 

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, al carui mandat se încheie în august, urmând sa mearga la Moscova, este de parere ca în ultimii patru ani DNA, ANI si institutiile din domeniul justitiei au reactionat „în mod ferm” la fenomenul de coruptie din România, stabilind “un principiu important, ca nimeni nu este deasupra legii”, important pentru un parteneriat strâns între România si Marea Britanie.

martin harrisAmbasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, sustine ca DNA, ANI, precum si celelalte institutii din sistemul judiciar au „reactionat ferm la fenomenul de coruptie din România”. Diplomatul britanic a facut aceasta declaratie în cadrul emisiunii “Dupa 20 de ani”, difuzata duminica de ProTV si voyo.ro, începând cu ora 10:00, într-o discutie de ramas bun. Emisiunea este moderata de Cristian Leonte si îi are ca invitati permanenti pe jurnalistii Claudiu Pândaru (director editorial Mediafax Group) si Cristian Hostiuc (director editorial Ziarul FinanciarFinanciar).

„Cred ca DNA, ANI si Înalta Curte (de Casatie) si Justitie au reactionat în mod ferm la fenomenul de coruptie în România. Ambasada Marii Britanii a sprijinit aceste eforturi fiindca este foarte important pentru noi sa avem un climat de business potrivit pentru firmele britanice si pentru a avea în România un aliat puternic, cu perspective de prosperitate”, a afirmat  Martin Harris.

Întrebat ce parere are despre lupta cu coruptia, care în ultimele saptamâni a dus la anchetarea si arestarea mai multor reprezentanti ai administratiei publice, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti a laudat institutiile de justitie din România, aratând cum a crescut numarul persoanelor condamnate pentru coruptie în ultimii ani.

“În acesti patru ani, ceea ce au facut institutiile de justitie este foarte important si impresionant. Daca nu gresesc, în 2011 un numar de 298 de oameni au fost condamnati în cazuri de coruptie datorita DNA-ului, în 2012 un numar de 743 de persoane, iar în 2013, 1.051 de oameni au fost condamnate pentru coruptie. Este o dezvoltare foarte importanta pentru România, institutiile de justitie au stabilit un principiu foarte important, ca nimeni nu este deasupra legii si acest principiu este important si pentru un parteneriat strâns între România si Marea Britanie”, a afirmat reprezentantul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris. Loredana Voiculescu, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie