Romania va avea un sistem electronic de depunere a dosarelor pentru finantarile europene din 2015

 

Începând cu 2016, statele membre ale Uniunii Europene ar trebui sa aiba implementat un sistem electronic de depunere a dosarelor pentru finantarile europene. România va adopta noua tehnologie mai devreme, adica anul viitor, a anuntat ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

eugen teodorovici”Scapam de ceea ce înseamna hârtie în proiectele europene. Este un termen limita pâna la care sa facem acest lucru, 2016, dar eu as vrea ca pâna în 2015 deja sa avem acest sistem electronic complet functional. Beneficiarul sa nu mai depuna nimic pe hârtie, nu mai trimite nimic pentru plata pe hârtie. Totul sa fie în sistemul informatic astfel încât sa scapam de aceasta problema destul de complicata pentru ambele parti, si pentru beneficiari dar si pentru cei care sunt în administratie”, a spus Teodorovici într-un interviu acordat Agerpres.

Desi afirmatiile sale au fost facute în contextul finatarilor pe POSDRU, ministrul a lasat sa se înteleaga ca si fermierii vor aplica online pentru finantare.

Trecerea de la documentatia pe hârtie la cea online a fost anuntata recent si de catre secretarul de stat George Turtoi. La acea vreme, el ocupa functia de director al APDRP si a declarat ca singurele exceptii vor fi masurile destinate micilor fermieri.

”Vom încerca, pe cât posibil, sa facem si depunere online pentru aproape toate masurile, deoarece argumentul acela ca taranul nu are Internet este poate fezabil pentru cei care aplica pe masura dedicata fermelor mici sau poate pentru tinerii fermieri. Sa spunem ca pe aceste doua masuri poate nu vom face depunere online, dar atunci când un beneficiar ia doua milioane de euro finantare, e putin probabil sa nu aiba Internet. E chiar imposibil. Pentru aproape toate masurile vom avea depunere online”, a declarat Turtoi la finele lunii ianuarie a acestui an. agrointel.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie