Motivarea Tribunalului Bucuresti: Dumitru Dragomir este cercetat in libertate din lipsa de probe
Procurorii nu au probe care sa demonstreze ca Dumitru Dragomir ar fi luat aproape trei milioane de euro de la Liga Profesionista de Fotbal pentru a ceda drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal din Liga I. Informatia apare în motivarea judecatorilor de la Tribunalului Bucuresti, care au decis sa-l judece în libertate pe fostul sef al LPF.
La începutul saptamânii, procurorii anticoruptie l-au retinut pentru 24 de ore pe Dumitru Dragomir pentru spalare de bani, delapidare si evaziune fiscala.
Judecatorul de drepturi si libertati Raul Alexandru Nestor de la Tribunalul Bucuresti, care a decis cercetarea în libertate a lui Dumitru Dragomir, arata în motivare ca acuzatiile aduse acestuia nu sunt probate de dovezile aduse de anchetatori.
Magistratul noteaza „mijloacele de proba administrate în cauza, interpretate în mod coroborat, permit retinerea presupunerii conform careia s-a recurs la serviciile unei societati de intermediare în scopul cesiunii drepturilor de transmisie televizata a meciurilor de fotbal”.
„Faptul ca o asemenea procura ar fi anterioara hotarârii AGA prin care s-a discutat posibilitatea apelarii la un intermediar (a carui existenta este confirmata atât de inculpatul Corbu Mihai, cât si de martorul Tarau Adrian) nu este în masura sa demonstreze cu certitudine implicarea inculpatului Dumitru Dragomir în comiterea unor activitati cu efect prejudiciabil pentru Liga Profesionista de Fotbal. Mai mult, în conditiile în care exista presupunerea rezonabila conform careia inculpatul Dragomir Dumitru ar fi militat pentru reducerea comisionului acordat firmei intermediare, este greu de presupus în actualul stadiu al cercetarilor caracterul prejudiciabil al faptelor pentru care inculpatul Dragomir este cercetat”, se arata în motivarea citata de Mediafax.
Judecatorul mai precizeaza ca LPF nu s-a constituit parte civila în cauza, ceea ce înseamna ca institutia nu se simte prejudiciata de pretinsele fapte invocate de anchetatori.
„Desigur ca valoarea de aproximativ 2.800.000 de euro este una extrem de ridicata, însa, din analiza actelor si lucrarilor cauzei, nu rezulta ca Liga Profesionista de Fotbal ar fi reclamat existenta unui asemenea prejudiciu, la dosar neexistând nici macar o cerere de constituire ca parte civila în procesul penal”, explica magistratul.
Tribunalul Bucuresti a decis, marti dimineata, ca Dumitru Dragomir sa fie cercetat în libertate, în timp ce oamenii de afaceri Mihai Corbu si Radu Arhire au fost arestati preventiv, în dosarul privind vânzarea de catre LPF a drepturilor TV pentru meciuri.
Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. digi24.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!