Remus Borza a pierdut procesul impotriva Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

 

Dupa trei amanari succesive, Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat, ieri, hotararea privind cererea avocatului Remus Borza impotriva deciziei Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), prin care a fost amendat, anul trecut, cu suma de 10.000 de lei. Desi Borza a atacat decizia CNCD la sfarsul lunii octombrie a anului 2013, instantei i-au trebuit mai bine de cinci luni pentru a pronunta o solutie in acest caz. Remus Borza are, insa, dreptul de a ataca cu recurs solutia Curtii de Apel Bucuresti, care nu este una definitiva.

Remus BorzaMagistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, in sedinta de ieri, sa respinga cererea fostului administratr judiciar al Hidroelectrica, avocatul Remus Adrian Borza, privind anularea amenzii de 10.000 de lei pe care acesta a primit-o, in luna septembrie a anului trecut, de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Remus Adrian Borza, practician coordinator al Societatii Profesionale de Reorganizare si Lichidare EUROEURO INSOL SPRL, a fost sanctionat, la data de 18 septembruie 2013, de CNCD, deoarece, in calitate de fost administrator judiciar al Hidroelectrica, acesta a declarat public la sfarsitul lunii iunie, ca a luat decizia indisponibilizarii unor salariate de la Hidroelectrica, pentru ca „sunt niste fatuci  care fac copii pe banda rulanta”.

Decizia CNCD a fost luata cu unanimitate de voturi.

„Hodroelectrica este o societate de productie, nu de lauze, (…) de fatuci care au facut copii pe banda rulanta si nu au dat de mai multi ani pe la Hidroelectrica. Plimba aerul prin curtea institutiei, pentru ca sunt neveste si amante de smecheri. Eu ce sa fac? Sa dau afara inginerii care sunt in productie sau sa le dau afara pe fetele astea care nu au mai dat de 4 – 6 ani pe la Hidroelectrica si care sunt, oricum, personal TESA”. Aceasta este declaratia fostului administrator special de la Hidroelectrica SA, prin care si-a justificat decizia de a indisponinbiliza mai multe angajate aflate in concediu prenatal sau maternal.

Consiliul a considerat ca afirmatiile facute de avocatul Remus Borza reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al femeilor. Amenda aplicata pentru aceasta fapta se ridica la 10.000 de lei, de 22 de ori mai mica decat indemnizatia lunara pe care fostul administrator judiciar o ridica, atunci cand detinea aceasta calitate, de la Hidroelectrica.

Asa cum a dezvaluit, chiar a doua zi de la primirea sanctiunii, in exclusivitate pentru Avocatura.com, Remus Borza a atacat in instanta amenda, chemand in judecata atat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, cat si sindicatul Hidroinsol – Filiala Hidroelectrica, ai carei reprezentanti au sesizat CNCD.

Cererea a fost intregistrata pe rolul Sectiei a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal al Curtii de Apel Bucuresti in data de 29 octombrie 2013, insa magistratii au judecat primul termen in 19 martie 2014. Atunci, judecatorii au amanat pronuntarea unei hotarari pentru data de 26 martie, termen la care au amanat din nou pronuntarea pentru data de 2 aprilie. Nici la acest ultim termen nu a fost pronuntata solutia, cazul fiind amanat pentru sedinta de ieri, cand Curtea de Apel a respins ca nefondata cererea avocatului Remus Borza. Ion Alexandru, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie