Agentia Domeniilor Statului trece din subordinea Ministerului Agriculturii in cea a Guvernului

 

Agentia Domeniilor Statului (ADS) trece din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) în cea a Guvernului, potrivit modificarilor aduse de Legea nr. 17/2014.

Agentia Domeniilor StatuluiModificarile aduse de Legea nr. 17/2014 la Legea nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin în administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si înfiintarea Agentiei Domeniilor Statului se aplica începând cu data de 11 aprilie 2014.

Astfel, Agentia va fi finantata integral de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Aceasta se va afla în subordinea Guvernului, dar va fi în coordonarea tehnica a ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale.

Structura organizatorica si regulamentul de organizare si functionare se vor aproba prin hotarâre de Guvern.

Agentia va fi condusa de un presedinte (cu rang de secretar de stat) si un vicepresedinte (cu rang de subsecretar de stat), iar ambii vor fi numiti în functii de catre prim-ministru.

Referitor la raporturile cu organele de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, cu alte persoane juridice si fizice, Legea nr. 17/2014 prevede ca Agentia va fi reprezentata de presedintele ei. Totodata, presedintele o va reprezenta si în justitie.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie