Tribunalul Constanta l-a condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare pe primarul din Navodari

 

Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, a fost condamnat, marti, de Tribunalul Constanta, la trei ani si jumatate de închisoare cu executare pentru dare de mita, însa decizia nu este irevocabila, putând fi atacata cu apel.

ciocanelInstanta a mai decis sa fie dedusa din pedeapsa aplicata lui Nicolae Matei durata retinerii si arestarii preventive de la data de 14 noiembrie 2012 si pâna la data de 17 aprilie 2013.

De asemenea, primarul din Navodari este obligat la plata sumei de sase mii de lei cheltuieli judiciare.

Tribunalul Constanta a mai hotarât confiscarea celor doua loturi de teren care au fost date drept mita.

Totodata, celalalt inculpat din dosar, Nicolae Vâlcu, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru marturie mincinoasa si fals în declaratii.

Decizia de marti a Tribunalului Constanta nu este irevocabila si poate fi atacata cu apel.

DNA a cerut instantei la ultimul termen din procesul primarului de la Navodari, de la sfârsitul lunii martie, condamnarea acestuia la închisoare cu executare, în timp ce aparatorii edilului au cerut achitarea, instanta ramânând în pronuntare.

În luna decembrie 2012, Nicolae Matei a fost trimis în judecata de catre DNA pentru dare de mita. În acelasi dosar este judecat si Nicolae Vâlcu, pentru marturie mincinoasa si fals în declaratii.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie – octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere (denuntator în cauza) sa-i ofere protectie în anchetele penale care-l vizau si sa intervina în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate si motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiterului de politie doua loturi de teren situate în Navodari, cu o valoare de piata de 46.160 de euroeuro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

„Darea acestor terenuri s-a facut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzari consemnate în doua contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi platit 59.000 lei. În realitate, nu s-a platit nici un ban. În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Vâlcu, a dat, în fata notarului, o declaratie care nu corespunde adevarului, sustinând ca a primit suma de 59.000 lei, reprezentând pretul achizitionarii a doua loturi de teren din Navodari, loturi care au facut obiectul contractelor de vânzare-cumparare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în fata organelor de urmarire penala, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declaratii mincinoase”, arata DNA.

Nicolae Matei este primar al orasului Navodari din anul 2008. De asemenea, el detine si functia de presedinte al PSD Navodari. Andreea Unturica, Cosmin Vaideanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie