Ministerul pentru Societatea Informationala despre incetarea suportului tehnic pentru Windows XP

 

Ministerul pentru Societatea Informationala a dat publicitatii marti, 8 aprilie 2014, un comunicat cu privire la situatia cauzata de încetarea suportului tehnic pentru Windows XP, program de operare folosit în majoritatea terminalelor din institutiile publice.

ministerul pentru societatea informationalaMicrosoft a anuntat ca asistenta tehnica pentru Windows XP nu va mai fi disponibila, inclusiv actualizarile automate care ajuta la protejarea PC-ului, însa utilizatorii Microsoft Security Essentials vor primi în continuare actualizari de semnaturi anti-malware pe o perioada limitata.

MSI informeaza ca la nivelul Guvernului s-au luat masurile necesare pentru asigurarea elementelor de cunoastere, prevenire si contracarare a amenintarilor, vulnerabilitatilor si riscurilor specifice spatiului cibernetic care pot afecta securitatea infrastructurilor cibernetice nationale, inclusiv managementul consecintelor.

Astfel, institutia ofera asigurari ca nu exista probleme deosebite. Politicile de securitate sunt implementate si actualizate periodic de catre toate institutiile publice, motiv pentru care, odata cu încetarea suportului Microsoft pentru sistemul de operare Windows XP, nu exista niciun pericol real suplimentar si imediat pentru securitatea informatiilor aflate în gestiunea institutiilor publice. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie