Marea Britanie isi intensifica restrictiile privind accesul imigrantilor la beneficiile sociale

 

Marea Britanie a anuntat marti ca îsi intensifica restrictiile privind accesul imigrantilor la beneficii sociale în conditiile în care premierul David Cameron încearca sa reduca venirea muncitorilor straini în tara în perspectiva unor alegeri nationale anul viitor, transmite agentia Reuters.

marea britanie1Sondajele de opinie arata ca alegatorii sunt îngrijorati din cauza nivelurilor de imigratie, o tendinta reflectata inclusiv în popularitatea crescânda a formatiunii eurosceptice UK Independence Party (UKIP) ce se opune ‘imigratiei cu usile deschise’ si a început sa îsi extraga sustinatori din rândurile simpatizantilor conservatori ai lui Cameron, scrie Agerpres.

Partidul pentru Independenta Marii Britanii (UKIP) ar urma sa se claseze pe primul sau al doilea loc în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European programate luna viitoare, în timp ce conservatorii ar putea termina pe pozitia a treia. Drept urmare, David Cameron a încercat sa dea dovada de fermitate pe acest subiect prin înasprirea legislatiei privind acordarea de vize pentru imigrantii din afara UE si prin restrictionarea accesului la beneficii sociale pentru cetatenii europeni.

În conformitate cu decizia anuntata marti, imigrantii din toate tarile care vor sosi pe teritoriul Marii Britanii pentru a-si gasi un loc de munca vor trebui sa astepte trei luni înainte sa poata avea acces la asistenta sociala pentru copiii lor. Acest anunt se adauga altuia referitor la o perioada similara de asteptare de trei luni pentru a putea accesa ajutorul de somaj, introdusa în acest an la scurta vreme dupa ridicarea restrictiilor de pe piata muncii britanice pentru cetatenii români si bulgari.

De asemenea, noii solicitanti de asistenta nu vor mai beneficia de acces automat la servicii de traducere, iar cei care nu cunosc limba engleza vor fi sanctionati daca nu îsi vor îmbunatati abilitatea de a vorbi în aceasta limba. ‘Aceste schimbari trimit un mesaj puternic potrivit caruia sistemul nostru de asistenta sociala nu ar trebui abuzat si îi vor descuraja pe cei care cred ca pot veni în Marea Britanie în primul rând pentru acest lucru’, a explicat Nicky Morgan, responsabila în cadrul Ministerului de Finante britanic. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie