Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in legatura cu implicarea presedintelui Tribunalului Mehedinti in dosarul sefului CJ, Adrian Duicu

 

Inspectia Judiciara (IJ) verifica daca presedintele Tribunalului Bucuresti, Norel Popescu, membru interimar în CSM, a savârsit abateri disciplinare, dupa ce numele sau a aparut în dosarul de coruptie al sefului CJ Mehedinti, Adrian Duicu.

inspectia judiciara„IJ s-a sesizat din oficiu, marti, în urma aparitiei motivarii judecatoresti în care se precizeaza ca presedintele Tribunalului Mehedinti a dat consultatii juridice presedintelui CJ Mehedinti. Se fac verificari pentru a stabili daca au fost savârsite abateri disciplinare de catre Norel Popescu”, a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvânt al IJ, Tamara Manea.

Norel Popescu este în prezent membru CSM interimar si candideaza pentru un mandat în Consiliu ca reprezentant al tribunalelor. El este de asemenea vicepresedinte AMR.

Potrivit motivarii Curti de Apel Bucuresti si procurorilor DNA, în timp ce dosarul sefului CJ Mehedinti cu Agentia Nationala de Integritate era pe rolul Curtii de Apel Craiova, inculpatul Duicu i-a cerut o consultatie juridica judecatorului Norel Popescu, presedinte al Tribunalului Mehedinti la acea data si actual membru CSM.

„De remarcat ca în discutiile cu apropiatii sai referitoare la acest magistrat, inculpatul Duicu si Mediansky Ladislau (avocat suspendat si secretar al Consiliului Judetean Mehedinti) folosesc apelativul de Norel, element ce denota familiaritate cu magistratul. Judecatorul îi da consultatiile dorite inculpatului Duicu cu privire la problema dedusa în acelasi timp judecatii pe rolul Curtii de Apel Craiova si îi da asigurari ca nu exista nicio incompatibilitate în ceea ce îl priveste pe presedintele CJ (consultatiile juridice s-au dovedit a fi de calitate, judecatorul anticipând cu exactitate solutia care a fost si pronuntata de CA Craiova în dosarul inculpatului). Nu este de competenta materiala a CA Bucuresti sa analizeze daca activitatea numitului Norel Popescu în legatura cu inculpatul Duicu de acordare de consultatii juridice referitoare la un proces pe rol — dupa cum rezulta indicii din speta — este abatere disciplinara sau are vreo conotatie infractionala în sensul exercitarii fara drept a unei profesii sau activitati ( profesia de avocat), aceste elemente putând face obiectul de interes al altor institutii, precum IJ din cadrul CSM sau PÎCCJ”, se arata în motivare.

Înalta Curte de Casatie si Justitie judeca miercuri contestatia depusa de presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, împotriva deciziei prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este urmarit penal de procurorii DNA pentru sapte infractiuni, printre care trafic de influenta, cumparare de influenta si instigare la dare de mita.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie