Ancheta procurorilor DNA in cazul primarului Constantei, Radu Mazare il vizeaza si pe fratele sau, senatorul Alexandru Mazare

 

Ancheta procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie în cazul primarului Constantei, Radu Mazare, retinut marti seara, îl vizeaza si pe fratele sau, senatorul Alexandru Mazare, au declarat miercuri pentru AGERPRES surse judiciare.

dnaRadu Mazare a fost retinut marti de procurorii DNA sub aspectul savârsirii infractiunii de luare de mita, fiind vorba de 175.000 de euroeuro.

Alaturi de el a fos retinut si Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societati comerciale, pentru dare de mita, urmând a fi prezentati Înaltei Curti de Casatie si Justitie pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pe 29 de zile.

„Din ordonantele de retinere, întocmite de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora la începutul anului 2011, inculpatul Mazare, în calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuinte modulare grupate în Campusul Social ‘Henri Coanda’, aprobat prin hotarâre a Consiliului Local al Municipiului Constanta. Pe fondul demararii acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit sa îsi asigure câstigarea licitatiei, ce urma a fi organizata. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanta suma totala de 175.000 de euroeuro, pentru ca acesta sa-i faciliteze câstigarea licitatiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euroeuro)”, sustine DNA într-un comunicat.

Sursa citata precizeaza ca banii, primiti în mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinând unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate, în jurisdictii cunoscute pentru conditiile restrictive privind cooperarea judiciara internationala în materie penala.

DNA preciza ca în cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie