Partener al Galei Excelentei in Mediere editia a II-a: Asociatia Centrul de Mediere Ploiesti

 

Asociatia Centrul de Mediere Ploiesti este partener al celei de a II-a editii a Galei Excelentei in Mediere.

Centrul de Mediere Ploiesti„In data de 21 iunie 2012 a luat ființă Asociaţia profesională Centrul de Mediere Ploieşti, la iniţiativa unui grup de 17 membri fondatori , mediatori autorizaţi. Fiind o asociație profesională dinamică, în prezent numărul membrilor este modificat,  fiind în continuă creștere.

Unul dintre scopurile principale ale asociaţiei profesionale Centrul de Mediere Ploieşti constă în asigurarea organizării şi exercitării unitare în judeţul Prahova a profesiei de mediator şi consacrarea principiului că profesia de mediator, cu organizarea şi funcţionarea ei structural – sistemică, este o componentă complementară a sistemului judiciar naţional.
Totodată, Centrul de Mediere Ploieşti îşi propune să militeze pentru asigurarea unui cadru organizatoric pentru mediatori, astfel încât, aceştia să dispună de condiţii adecvate pentru mediatizarea şi practicarea acestei profesii, într-o sferă cât mai cuprinzătoare de tipuri de comunităţi.

Cadrul legal pentru instituţia medierii şi a profesiei de mediator este conferit de Legea nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator. Astfel, potrivit art. 4 din Legea nr. 192/2006 „Medierea reprezintă o activitate de interes public””

I.T.F

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie