Partener al Galei Excelentei in Mediere editia a II-a: Asociatia Mediatorilor Mures

 

Asociatia Mediatorilor Mures este partener al celei de a II-a editii a Galei Excelentei in Mediere.

asociatia-muresAsociatia Mediatorilor Mures (AMM) a fost infiintata in luna decembrie 2009 din initiativa unor mediatori autorizati de catre Consiliul de Mediere in conditiile Legii nr. 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, inscrisi in ,,Tabloul mediatorilor autorizati”.

Scopul AMM este asocierea profesionala a mediatorilor autorizati din judetul Mures sub forma unei persoane juridice române de drept privat, non-profit, neguvernamentala, autonoma administrativ si apolitica.

Obiectivele Asociatiei urmaresc: reprezentarea si apararea intereselor membrilor sai, perfectionarea pregatirii lor profesionale, promovarea principiilor medierii în domeniile de interes general, colaborarea cu institutii si asociatii nationale si internationale in domeniu.

Activitatea Asociatiei Mediatorilor Mures se va materializa în sprijinirea membrilor sai in activitatea de mediere, promovarea medierii prin toate mijloacele, realizarea unui dialog permanent si o buna cooperare cu institutiile cu atributii stabilite prin normele din legea 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare care prevad in art.6 ca „ Organele judiciare si arbitrale, precum si alte autoritati cu atributii jurisdictionale informeaza partile asupra posibilitatii si a avantajelor folosirii procedurii medierii si le indruma sa recurga la aceasta cale pentru solutionarea conflictelor dintre ele.”

Asociatia Mediatorilor Mures considera ca medierea este cea mai convenabila cale de solutionare a conflictelor, asigura o rezolvare rapida şi reduce costurile de rezolvare a acestora, ducand in final la degrevarea instantelor de cauze. Indiferent de existenta altor autoritati sau a instantelor de judecatã, muresenii au acum posibilitatea sa isi solutioneze conflictele pe cale amiabila, prin mediere, cu ajutorul mediatorilor gasindu-se o solutie reciproc acceptata, confidentiala, ca alternativa la hotararile institutiilor cu atributii judiciare sau jurisdictionale deja existente in Romania.

Membrii Asociatiei Mediatorilor Mures asigura consultanta gratuita in domeniul medierii si au preocupari pentru realizarea de cursuri pentru mediatori in Targu Mures.

I.T.F

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie