Raport al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii: Ce nu ar vota romanii?

 

Daca discutam de discriminarea romanilor fata de politicieni, trebuie sa spunem faptul ca vina apartine intr-o mare masura politicienilor, in sensul ca s-a creat un precedent in aceea ca promisiunile celor mai multi politicieni nu s-au cncd consiliul national pentru combaterea discriminariifructificat ori deloc, ori s-au fructificat intr-un mod negativ si tardiv, rezuland astfel intr-o veritabila cutuma a minciunii si a incompetentei oamenilor politici, actiuni care au fost in mod treptat sedimentate in viziunea oamenilor, iar ca repercusiune a acestui lucru perceptiile si atitudinea oamenilor au fost modificate incat s-a ajuns la un fenomen de generalizare in masa a politicienilor, atat a celor aflati in diverse posturi politice cat si a celor care candideaza pentru diverse posturi politice. Un aport substantial la aceasta a avut-o si mass-media care uneori a distorsionat adevarul legat de practicile oamenilor politici, precum si discursurile acestora, in diverse publicatii sau stiri televizate ori talk-show-uri. Un alt aport substantial l-au adus iar politicienii, prin comportamentul lor din cadrul talk-show-urilor televizate, comportament care de multe ori lasa de dorit, fiind lipsit de etica si uneori chiar incorect din punct de vedere gramatical sau logic, precum si manifestarea acestora a unei crase lipse de respect la adresa invitatilor din platou cat si a telespectatorilor.

Conform unui raport de cercetare al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii efectuat in Decembrie 2013, pe tema Perceptii si Atitudini privind Discriminarea, 76% dintre romani sunt de parere ca politicienii discrimineaza.

Raportul mai atesta faptul ca romanii NU ar vota pentru functia de primar: o femeie –  39% , o persoana de alta religie – 61%, precum nici o persoana cu dizabilitati – 74%, o persoana de etnie rroma – 74%, sau o persoana de orientare homosexuala – 81%.

Pentru functia de consilier local romanii NU ar vota: o femeie – 42%, o persoana de alta religie – 62% o persoana cu dizabilitati – 72%, o persoana de etnie rroma – 74%, o persoana de alta orientare sexuala – 80%. Pentru functia de senator sau deputat romanii NU ar vota: o femeie – 46%, o persoana de alta religie – 65%, o persoana cu dizabiliati – 74%, o persoana de etnie rroma – 77%, o persoana de orientare homosexuala – 81%.

Pentru functia de europerlamentar romanii nu ar vota: o femeie – 46%, o persoana de alta religie – 64%, o persoana cu dizabilitati – 74%, o persoana de etnie rroma – 77%, o persoana de orientare homosexuala – 81%.

Pentru functia de Presedinte al Romaniei romanii nu ar vota: o femeie- 54% o persoana de alta religie– 66%, o persoana cu dizabilitati – 74%, o persoana de etnie rroma – 80% o persoana de orentare homosexuala – 84%.

Hermina Naciovici, alinagorghiu.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie