Aviz negativ pentru initiativa legislativa cu privire la acordarea unei zile libere parintilor in prima zi de scoala

 

Propunerea legislativa ca parintii ai caror copii sunt elevi în învatamântul preuniversitar sa aiba zi libera la începerea anului scolar, pentru a-si putea astfel însoti copiii la scoala, a fost avizata negativ de Guvern.

copii cu parinti festivitate scoalaÎntr-un comunicat transmis la finalul sedintei de miercuri, la capitolul privind punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativa intitulata „Lege privind declararea zilei de început de an scolar-Zi libera pentru parinti”, se arata ca avizul Executivului este nefavorabil.

Proiectul, initiat de senatorul Constantin Popa, în prezent la UNPR, prevede ca ziua de începere a fiecarui an scolar sa poata fi acordata ca zi libera parintilor ai caror copii sunt elevi în învatamântul preuniversitar, zi care sa fie recuperata în urmatoarele 30 de zile calendaristice.

Initiatorul arata, în expunerea de motive, ca în fiecare an scolar, mii de elevi „îsi pun pentru prima data ghiozdanul în spate si pasesc cu emotie în clasele unde vor descifra tainele învataturii” si ca exista foarte multe cazuri în care unii parinti sunt nevoiti sa se învoiasca, sa îsi ia concediu fara plata sau, „mai rau, altii sunt sanctionati de angajatori pentru ca întârzie la munca”.

„Festivitatile de deschidere a noului an scolar sunt pregatite cu mare grija de cei care le vor îndruma pasii elevilor. Oriunde în tara, parintii merg împreuna cu cei mici la gradinita ori la scoala. Din pacate, începutul fiecarui an scolar coincide cu o zi lucratoare. Acest fapt face destul de dificila posibilitatea parintilor de a-si însoti copiii la scoala”, mai arata initiatorul.

Propunerea a primit un raport favorabil din partea Comisiei pentru munca a Senatului si a fost adoptata, luni, tacit de Senat. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie