Stare de incompatibilitate pentru fostii manageri de la Spitalul ‘Marie Curie’ din Bucuresti si de la Spitalul Orasenesc Bicaz

 

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate în cazul lui Ion Uleia, fost manager al Spitalului Orasenesc Bicaz, judetul Neamt, precum si în cazul lui Gabriel Catalin Smarandache, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenta Pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” din Bucuresti, ca urmare a exercitarii simultane de functii.

agentia nationala de integritatePotrivit unui comunicat al ANI, Ion Uleia s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada detinerii functiei de manager al Spitalului Orasenesc Bicaz (22 decembrie 2010 — 20 decembrie 2013), a detinut simultan si functia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Orasului Bicaz (mandatele 2008 — 2012 si 2012 — 2016).

De asemenea, Smarandache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 octombrie 2009 (data numirii în functia de manager interimar) — 2 octombrie 2013 (data rezilierii contractului de management), întrucât a exercitat simultan functiile de manager interimar/manager al Spitalului Clinic de Urgenta Pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” din Bucuresti, medic specialist în cadrul Institutului Medico-Militar Bucuresti, respectiv sef compartiment (medic specialist, medic primar) în cadrul Institutului Medico-Militar Bucuresti.

ANI sustine ca cei doi au încalcat dispozitiile art. 180, alin. (1), lit. a) si alin. (4) din Legea nr. 95/2006, potrivit carora „Functia de manager persoana fizica este incompatibila cu exercitarea oricaror alte functii salarizate, nesalarizate sau/si indemnizate cu exceptia functiilor sau activitatilor în domeniul medical în aceeasi unitate sanitara a activitatilor didactice, de cercetare stiintifica si de creatie literar-artistica; Daca managerul selectat prin concurs se afla în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese, acesta este obligat sa înlature motivele de incompatibilitate ori conflict de interese în termen de 30 zile de la aparitia acestora”.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie