Planul de organizare al FC Rapid a fost confirmat de Tribunalul Bucuresti

 

Magistratii Tribunalului Bucuresti au confirmat planul de organizare al FC Rapid, in cadrul dosarului de insolventa, astfel ca gruparea giulesteana isi poate depune dosarul la FRF in vederea obtinerii licentei pentru editia 2014/2015 a Ligii I.

tribunalul-bucuresti„In baza articolului 101, alineatul 1, din Legea nr.85 pe 2006, privind procedura insolventei, confirma planul de reorganizare al debitoarei Fotbal Club Rapid – in insolventa. Fixeaza termen pentru continuarea procedurii la data de 26 septembrie”, se arata in solutia data de completul de judecata de la Tribunalul Bucuresti.

Partile din acest dosar pot face recurs in termen de sapte zile de la comunicare.

De altfel, unul dintre avocatii celor trei jucatori Danut Coman, Ovidiu Burca, Ionut Stancu a declarat ca va face recurs la decizia Tribunalului Bucuresti, scrie Mediafax.

Dupa decizia Tribunalului Bucuresti, FC Rapid va putea depune in cursul zilei de astazi, data limita, documentatia necesara pentru a obtine licenta pentru editia 2014/2015 a Ligii I. In situatia in care instanta ar fi respins planul de reorganizare, FC Rapid ar fi intrat in procedura de faliment si ar fi fost retrogradata in Liga a IV-a.

Vineri, completul de judecata a ramas in pronuntare pentru cel tarziu luni in ceea ce priveste confirmarea planului de reorganizare, tinand cont in special de faptul ca astazi este data limita pana la care FC Rapid trebuie sa aiba planul de reorganizare confirmat, in cadrul procesului de licentiere pentru sezonul 2014/2015 din Liga I, mai scrie sursa citata.

La termenul de vineri, avocatii jucatorilor Danut Coman, Ovidiu Burca, Ionut Stancu, Paul Codrea, Marius Bilasco si Calin Albut au solicitat instantei respingerea planului de reorganizare si intrarea clubului Rapid in procedura de faliment.

Acestia au adus in fata instantei mai multe motive printre acestea numarandu-se si argumentul conform caruia planul de reorganizare se bazeaza pe estimari de incasare a unor venituri care nu sunt realizabile. Unul dintre avocati a sustinut inclusiv faptul ca o parte dintre semnaturile fostilor jucatori care si-au dat acordul pentru planul de reorganizare in cadrul Adunarii Generale a creditorilor sunt false. Acesta a dat exemplu un articol din presa conform caruia fostul fundas Glauber Berti a facut o plangere penala in acest sens.

De partea cealalta, in sustinerea planului de reorganizare care se intinde pe o durata de trei ani, administratorul judiciar Cristina Andronache a precizat in fata instantei ca toate actiunile care il alcatuiesc sunt fezabile. De asemenea, aceasta a depus la dosar un document conform caruia dupa confirmarea planului exista posibilitatea unor investitii majore in clubul Rapid pentru continuarea activitatii la un nivel inalt.

Clubul giulestean, care activeaza in prezent in Liga a II-a, se afla in procedura de insolventa din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amanata in mai multe randuri de Tribunalul Bucuresti din cauza contestatiilor depuse de diversi creditori. Acestea au fost insa respinse de completul de judecata in data de 3 martie. Rodica Buliga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie