Fostul sef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu a solicitat Tribunalului Hunedoara revocarea masurilor preventive luate impotriva sa
Fostul sef al BCCO Alba Traian Berbeceanu a solicitat Tribunalului Hunedoara revocarea masurilor preventive luate împotriva sa, dupa ce a fost eliberat din arest în urma unei decizii a instantei supreme, în dosarul în care este acuzat de sprijinirea membrilor unor grupari infractionale.
Traian Berbeceanu a depus la Tribunalul Hunedara o solicitare de revocare a masurilor preventive luate împotriva sa, aceasta urmând sa se judece în 7 aprilie.
„Instanta a decis acordarea unui termen de judecata pentru data de 7 aprilie, fata de lipsa dosarelor solicitate în instanta”, a declarat, marti, purtatorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glaman.
În noiembrie 2013, dupa o luna de arest preventiv, Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca Traian Berbeceanu poate fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala, dispunând ca masura preventiva interdictia de a parasi tara.
Fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie pâna în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat de procurorii DIICOT ca a sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelasi dosar sunt cercetati sotii Titus si Ramona Biriescu, considerati liderii gruparii infractionale specializate în comert ilegal cu petrol, arestati de asemenea în 24 octombrie 2013.
Potrivit procurorilor DIICOT, sotii Titus Gabriel si Anisoara Ramona Biriescu au „sponsorizat” BCCO Alba Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese ca cei doi soti au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare si alte bunuri sau servicii, BCCO Alba Iulia si Inspectoratul Scolar Hunedoara, unde lucreaza sotia comisarului.
Procurorii aratau ca Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii gruparii, dându-le informatii despre investigatiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infractiuni economice de catre membrii acestei grupari. Berbeceanu i-ar fi anuntat si despre perchezitii si audieri de martori si le-ar fi spus cum pot evita probarea activitatilor infractionale, atentionându-i cu privire la evitarea utilizarii comunicarilor prin telefon.
DNA informa, în 19 martie, ca seful DIICOT Alba, Ioan Muresan, Alin Muntean, ofiter de politie judiciara în cadrul BCCO Alba, si Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, în prezent procuror la Parchetul de pe lânga Tribunalul Alba, sunt urmariti penal pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la aceasta infractiune, în legatura cu instrumentarea dosarului Berbeceanu, în care acesta ar fi fost retinut fara probe.
Dosarul lui Traian Berbeceanu ar fi fost fabricat dupa ce acesta ar fi refuzat solicitarea lui Ioan Muresan de a-l numi sef de serviciu pe ofiterul Alin Muntean, reiesea din ordonanta DNA privind urmarirea penala a sefului DIICOT Alba, a lui Muntean si a unui procuror de la Parchetul Tribunalului Alba.
Ulterior, Traian Berbeceanu afirma ca înca de când a fost retinut si arestat în dosarul care i-ar fi fost fabricat si-a pus încrederea în DNA si a sperat ca procurorii anticoruptie vor demonstra ca este victima unei înscenari si ca odata aflat adevarul va fi repus în functie.
În prezent, Traian Berbeceanu lucreaza pe o functie de executie în cadrul Departamentului de Logistica al Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara. mediafax.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!