Avocat de familie – Proiect

 

Un Comitet de Initiativa format din avocati din Timisoara si Bucuresti propune in primul rand colegilor din toate barourile, sustinerea proiectului “AVOCAT DE FAMILIE” si constituirea unui Grup de lucru pentru discutii si negocieri cu mari firme de asigurari din Romania pentru promovarea pe piata a unui produs nou de asigurare juridica pentru servicii de consultanta asigurate de avocat, anual sau lunar pentru persoane fizice.

AvocatCu un asemenea produs si concept implementat, cetatenii romani care vor incheia asigurarea, nu vor mai fi niste persoane blande, politicoase si neinformate iar majoritatea avocatilor ar putea acorda sprijinul judiciar competent in aceasta perioada si, corelativ, se poate solutiona si o problema sociala a asigurarii unui venit decent!

Daca apartinem unei profesii de oameni diligenti si altruisti, trebuie sa existe o preocupare si pentru sprijinirea celor care nu au gasit metoda sa se reinventeze in aceste conditii de piata, pentru cei tineri si pentru cei aflati in pragul pensionarii.

Perceptia multora, sugerata si celor tineri, este ca majoritatea celor care participa sunt avocati de succes care au uitat ca si ei au pornit de jos in cele mai multe cazuri, motiv pentru care in ultimii ani, se considera ca foarte putine lucruri au fost reglementate in sensul evolutiv la nivelul organizatiilor profesionale, pentru avocatii incepatori, pentru cei care nu gasesc cheia succesului, pentru cei care nu cunosc amanuntul ca specializarea si pregatirea continua te recomanda si te ajuta sa te remarci intre colegii avocati.

Chiar daca suntem inauntrul unei profesiuni liberale care presupune in esenta, concurenta, nu trebuie sa uitam ci trebuie sa respectam spiritul colegial si sa urmarim buna organizare a profesiei noastre.

Nota: Congresul Avocatilor desfasurat la Bucuresti la 28-29 martie a adoptat o rezolutie de sprijin a acestei initiative.

Av. Anamaria Grigoruta STAN (Baroul Timis)
Av. Antonie POPESCU (Baroul Bucuresti)

juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie