Schimbarile noii legi a salarizarii publice: Plafon maxim al salariilor, cel mai bine platit bugetar va fi presedintele

 

Sistemul de plata pentru angajatii de la stat urmeaza sa se modifice din 2015, cand noua lege a salarizarii va intra in vigoare. Astfel, va exista un plafon maxim al salariilor din sistemul public, iar cel mai bine platit bugetar va fi presedintele.

bani numaratiBugetarii care ocupa aceleasi functii in ministere diferite vor fi remunerati la fel. De asemenea, va exista un plafon maxim al salariilor din sistemul public, iar cel mai bine platit bugetar va fi presedintele tarii, potrivit noii legi a salarizarii.

Mai mult, pentru a-i motiva pe bugetari, Guvernul se gandeste sa acorde o prima in valoare de doua salarii, in functie de performantele acestora.

“Intr-adevar administratia publica trebuie privita prin prisma nevoii de a fi mult mai eficienta, dar si prin prisma nevoii de motivare a personalului care lucreaza. Si atunci ne vom uita catre actuala Lege a salarizarii unitare, care nu este pusa in aplicare si nu a fost pusa de catre Guvernul Boc de foarte mult timp, la fel cum s-a intamplat si cu Legea pensiilor. Vom lucra cu Ministerul de Finante si cu Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice, astfel incat sa gasim acele prevederi care sa fie incluse in lege, daca va fi nevoie de modificare, sau vom stabili daca va fi nevoie de o implementare treptata, astfel incat ea sa raspunda cerintelor administratiei publice din punct de vedere al motivarii personalului”, a declarat ministrul Muncii Rovana Plumb pentru Mediafax. Iulian Tudor, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie