Legiferarea meniului prescolarilor in gradinite

 

Eurodeputatul PSD Daciana Sârbu vrea sa legifereze meniul prescolarilor în gradinite. Alimentatia copiilor ar trebui stabilita în functie de recomandarile nutritionistilor.

Daciana SarbuEurodeputatul PSD Daciana Sârbu, fondatoare a Asociatiei ‘Scoala pentru Sanatate’, a sustinut, sâmbata, necesitatea îmbunatatirii legii privind o alimentatie sanatoasa în unitatile de învatamânt preuniversitar în sensul introducerii, în gradinite, a unor meniuri standard elaborate împreuna cu specialisti în nutritie, informeaza Daciana Sârbu.

‘Sper sa modificam legea si sa reusim sa schimbam meniurile din gradinite. Legea ar trebui updatata si chiar schimbata, colaborând cu nutritionisti. (…) Legea este foarte permisiva. Se mentioneaza ca recomandare o cantitate de cereale la micul dejun, dar nu se precizeaza ce fel de cereale. Multe gradinite achizitioneaza cereale cu zahar sau ciocolata. Ar trebui sa cream meniuri standard, întocmite de medici, care sa precizeze gramajele si numarul de calorii specifice vârstei. Credem ca este mai usor si celor din gradinite sa se ghideze pe astfel de meniuri’, a spus Daciana Sârbu, la evenimentul de prezentare a proiectului ‘Alegeri sanatoase’, desfasurat de Organizatia Salvati Copiii, în parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog si Asociatia ”Scoala pentru Sanatate”. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie