Comisia Europeana a clasat mai multe proceduri de infringement pentru Romania

 

Comisia Europeana a adoptat, vineri, mai multe decizii de clasare a unor proceduri de infringement referitoare la România, legate de exercitarea dreptului de a fi ales pentru PE, echipamentele maritime, drepturile pasagerilor si implementarea sistemului TVA la încasare, potrivit MAE.

comisia europeanaToate deciziile adoptate de CE cu privire la actiuni în constatarea neîndeplinirii obligatiilor (infringement procedures) referitoare la România privesc clasarea unor cauze.

„Astfel, Comisia a clasat: cauza 2014/2038 privind necomunicarea masurilor nationale de transpunere a Directivei 2013/1/UE de modificare a Directivei 93/109/CE în ceea ce priveste anumite norme de exercitare a dreptului de a fi ales pentru Parlamentul European pentru cetatenii Uniunii care au resedinta într-un stat membru în care nu sunt resortisanti”, se arata în comunicatul MAE.

O alta cauza priveste necomunicarea masurilor nationale de transpunere a Directivei 2012/32/UE de modificare a Directivei 96/98/CE privind echipamentele maritime.

De asemenea, au fost clasate: „cauza 2014/0197 privind necomunicarea masurilor nationale de transpunere a Directivei de punere în aplicare 2012/37/UE de modificare a anumitor anexe la Directivele 66/401/CEE si 66/402/CEE în ceea ce priveste conditiile pe care trebuie sa le îndeplineasca semintele de Galega orientalis Lam., greutatea maxima a unui lot de seminte de anumite specii de plante furajere si dimensiunea esantionului de Sorghum spp; cauza 2014/2044 privind neîndeplinirea obligatiilor de notificare a masurilor nationale de implementare prevazute de Regulamentul (UE) nr. 1177/2010 privind drepturile pasagerilor care calatoresc pe mare si pe cai navigabile interioare si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 (dosar EU-Pilot); cauza 2014/4155 privind implementarea sistemului TVA la încasare (dosar EU-Pilot)”.

În prezent, sunt în curs 58 de actiuni în constatarea neîndeplinirii obligatiilor declansate de Comisie împotriva României. Dintre acestea, 56 se afla în faza precontencioasa si 2 pe rolul CJUE. În ceea ce priveste actiunile aflate în faza precontencioasa, 29 privesc transpunerea sau aplicarea incorecta a dreptului UE, iar 27 vizeaza necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivelor.

De la data aderarii si pâna la acest moment, Curtea de Justitie a Uniunii Europene nu a pronuntat nicio hotarâre de condamnare a României în cadrul vreunei actiuni în constatarea neîndeplinirii obligatiilor, precizeaza MAE. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie