Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu va fi cercetat in stare de libertate

 

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi cercetat în continuare în stare de libertate de procurorii DNA, a decis definitiv vineri Curtea de Apel Bucuresti.

nicusor constantinescuCurtea de Apel a respins contestatia DNA si a mentinut o decizie a Tribunalului Bucuresti de saptamâna trecuta, prin care Nicusor Constantinescu a fost lasat în libertate, sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

De asemenea, instanta a decis eliberarea din arest a directorului Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, Adrian Gâmbuteanu, cercetat în acelasi dosar.

Potrivit DNA, în perioada 2011 — 2013, Nicusor Constantinescu a refuzat în mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al acestei institutii.

Controlul care urma sa se desfasoare în cursul anului 2012 a fost împiedicat cu motivatia ca nu exista acordul presedintelui CJ Constanta, refuz mentinut cu prilejul solicitarilor repetate formulate de auditorii publici ai Curtii de Conturi.

Controlul programat în cursul anului 2013 nu s-a putut efectua datorita dispozitiilor exprese ale presedintelui CJ Constanta, prin rezolutii aplicate pe referatele întocmite de RAJDP Constanta, fara a invoca vreun argument care sa justifice aceasta pozitie.

De asemenea, în perioada 2007-2014, presedintele CJ Constanta nu a respectat dispozitiile legale care îl obligau sa procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 12 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale, prin aceste actiuni producând un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie