Presedintele ANI a declarat ca in cazul lui Mircea Diaconu, institutia va utiliza toate instrumentele juridice pe care le are pentru ca hotararea ICCJ sa fie pusa in aplicare

 

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat vineri ca, în cazul în care Biroul Electoral Central va valida candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, ANI va utiliza toate instrumentele juridice pe care le are pentru ca hotarârea Înaltei Curti de Casatie si Justitie sa fie pusa în aplicare.

horia georgescu„Vom utiliza toate instrumentele juridice pe care le avem, pâna la urma nu este vorba de candidatura domnului Diaconu, este vorba de decizia Înaltei Curti de Casatie si Justitie, care este obligatorie pentru toata lumea. Sunt multe candidaturi, ANI nu se raporteaza la o persoana anume, ci se raporteaza la o decizie a justitiei care trebuie pusa în aplicare ca în orice stat de drept cu valori democratice solide, membre ale UE si NATO”, a declarat Georgescu.

Seful ANI a participat vineri la seminarul „Masuri anti-frauda privitoare la achizitiile publice din Piata Unica a Uniunii Europene. Solutii legislative, institutionale si tehnice”, organizata de Partnership for Social Development (Croatia) si Expert Forum (România).

Miercuri, Horia Georgescu i-a transmis judecatorului Florentin Dragut, presedintele Biroului Electoral Central, ca Mircea Diaconu nu îndeplineste conditiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European.

Conform unui comunicat de presa transmis AGERPRES, Georgescu invoca în acest sens mai multe acte normative, dar si decizia Înaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 3104/2012, definitiva si irevocabila, prin care a fost respins recursul formulat de Mircea Diaconu fata de raportul prin care ANI a constatat incompatibilitatea sa, întrucât a fost în acelasi timp senator si director al Teatrului „C.I. Nottara”.

Horia Georgescu preciza ca o eventuala decizie de validare a candidaturii lui Mircea Diaconu ar fi de natura sa încalce principiile suprematiei interesului public si integritatii în exercitarea functiei publice.(A — autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie