A fost publicat pachetul legislativ de modernizare a normelor europene privind achizitiile publice

 

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a anuntat vineri publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a noului pachet legislativ de modernizare a normelor europene privind achizitiile publice, compus din trei directive, informeaza un comunicat de presa remis AGERPRES.

anrmapPotrivit sursei citate, este vorba de Directiva 2014/23/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 26 februarie 2014 privind atribuirea contractelor de concesiune, Directiva 2014/24/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 26 februarie 2014 privind achizitiile publice si de abrogare a Directivei 2004/18/CE si Directiva 2014/25/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 26 februarie 2014 privind achizitiile efectuate de entitatile care îsi desfasoara activitatea în sectoarele apei, energiei, transporturilor si serviciilor postale si de abrogare a Directivei 2004/17/CE.

Publicarea a fost facuta în nr. L94 din 28 martie 2014 a Jurnalul Oficial al UE.

„Noile directive vor intra în vigoare în a douazecea zi de la data publicarii în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, statele membre având la dispozitie un termen de 24 de luni pentru a le transpune în legislatiile nationale.

Având în vedere rolul fundamental al ANRMAP în formularea la nivel de conceptie, promovarea si implementarea politicii în domeniul achizitiilor publice, institutia noastra va asigura transpunerea celor trei directive europene în legislatia din România, cu sprijinul celorlalte institutii nationale implicate, precum si cu suportul acordat de serviciile de specialitate din cadrul Comisiei Europene”, se mai arata în comunicatul amintit.

Noul pachet legislativ european în domeniul achizitiilor publice, este disponibil pe site-ul ANRMAP, la sectiunea „Legislatie”. AS — autor: Catalin Alexandru, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie