Adrian Bordea: CSM este singurul pilon care trebuie sa apere independenta justitiei, ca atare nimeni sa nu isi permita sa afecteze judecata judecatorului

 

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, a declarat, vineri, ca CSM este singurul pilon care trebuie sa apere independenta justitiei, iar acest lucru înseamna ca, nici din interior, nici din exterior, nimeni sa nu îsi permita sa afecteze judecata judecatorului.

Adrian Bordea„Independenta justitiei este o tema extrem de importanta, abordata general, si CSM-ul este singurul pilon ce trebuie sa o apere. Independenta pe care am definit-o atât pe planul raporturilor cu celelalte institutii, organisme, organizatii, dar si pe plan intern, aceasta însemnând ca nici din interior nici din exterior, nimeni sa nu îsi permita sa afecteze judecata judecatorului”, a afirmat Bordea la Congresul Avocatilor.

Seful CSM a precizat ca spera ca toate demersurile pe care CSM le-a facut sa aiba si un ecou în zona parlamentara, legislativa, cea în masura sa faca efective propunerile lor pentru eficientizarea justitiei.

La rândul sau, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a spus ca pentru prima data s-a postat pe situl MJ Tabloul Avocatilor, ca dovada ca se doreste un parteneriat cu aceasta profesie.

El a precizat ca a încercat, împreuna cu Ministerul Finantelor, sa gaseasca solutii la una dintre problemele importante — platile catre serviciile prestate de avocati.

„Cu ajutorul Consiliului Onorific si al ministrului bugetului am gasit o formula în care, pentru prima data, aceste sume sunt identificate, marcate distinct în bugetul ministerului si ulterior la instante în asa fel încât sa evitam acea pierdere de energie în care nu stiam foarte clar ce bani sunt repartizati pentru oficii. Avem un cont separat, stim ce bani sunt repartizati pentru oficii. Sunt sau nu sunt suficienti acesti bani, ramâne cu siguranta sa vedem în perioada imediat urmatoare”, a aratat Cazanciuc.

El a adaugat ca a lansat o adresa de email, avocat@just.ro, unde avocatii au fost invitati sa comunice direct cu ministrul justitiei sa arate ce nu merge bine în sistemul de justitie si în legislatie si sa faca propuneri.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie