Remus Borza apreciaza ca Hidroelectrica va iesi din insolventa peste 7-12 luni

 

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, crede ca producatorul de energie va iesi din insolventa peste 7-12 luni, dar spune ca acest proces „nu depinde de  indicatorii financiari, care sunt solizi, ci de partea juridica“.

remus-borza„Iesirea Hidroelectrica din insolventa depinde exclusiv de perioada de timp în care contestatiile traderilor de energie vor fi solutionate“, a spus Borza la emisiunea ZF Live de ieri. El considera ca noua intrare în insolventa a Hidroelectrica, perla statului în productia de energie, a fost „o eroare judiciara“, iar listarea programata ini­tial pentru 2014 va avea loc în a doua jumatate a anului viitor.

Hidroelectrica a înregistrat în primele doua luni din acest an un profit de 125 de milioane de lei, iar anul trecut acest indicator a fost de 910 mil. lei, potrivit lui Borza. Cifra de afaceri a producatorului de energie s-a majorat cu 670 mil. lei în 2013, pâna la 3,69 miliarde de lei.

Pentru acest an, Borza estimeaza o cifra de afaceri de 2,7 miliarde de lei, pe fondul scaderii pretului mediu pentru megawatt pe ora, de la 200 lei anul trecut, la 150-155 de lei în prezent, dar si din cauza costurilor suplimentare generate de taxa pe constructii speciale, asa-numita taxa pe stâlp. „În estimarile bugetare, avem un rezultat final de 400 de milioane de lei pentru 2014. Rezultatul financiar din 2013 a fost influentat negativ de taxa de stâlp: 40 de milioane de euro din profitul de 200 mil. euro de anul trecut se vor duce pe aceasta taxa“.  Catalina Butan, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie