Pagubitii de la Harinvest vor fi despagubiti de Fondul de Compensare

 

Consiliul ASF a hotarât azi ca sunt întrunite conditiile pentru interventia Fondului de Compensare a Investitorilor, în scopul despagubirii clientilor Harinvest, fiecare pagubit urmând sa primeasca 20.000 de euro.

harinvest“În perioada urmatoare Fondul de Compensare a Investitorilor va putea demara procesul de despagubire, în limita unui plafon maxim reprezentând echivalentul în lei a 20.000 de euro, în urma verificarii îndeplinirii conditiilor prevazute de lege (printre care stabilirea cu exactitate a sumelor sau actiunilor detinute de fiecare client Harinvest)”, informeaza ASF.

Legislatia prevede ca toti pagubitii care au de încasat sume de pâna la 20.000 de euro vor fi compensati integral de catre Fond. Pentru ceea ce depaseste 20.000 de euro, pagubitii se pot adresa instantei de judecata pâna la întregirea sumelor pretinse.

ASF va informa atât investitorii cât si institutiile implicate în procesul de compensare, asupra pasilor procedurali de urmat, mai comunica Autoritatea. curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie