Omul de afaceri Georgica Cornu audiat la DIICOT Timisoara

 

Omul de afaceri Georgica Cornu, vizat într-un dosar de evaziune fiscala de 61 de milioane de lei, s-a prezentat, joi seara, la audieri la DIICOT Timisoara, unde se afla alte opt persoane de la Strehaia suspectate în acest caz.

Georgica CornuGeorgica Cornu a ajuns la DIICOT Timisoara dupa ora 19.00, iar la intrare a refuzat sa faca declaratii jurnalistilor.

La sediul DIICOT Timisoara au ajuns si primele opt persoane aduse pentru audieri de la Strehaia, judetul Mehedinti, vizate si ele în acelasi dosar. Nici acestea nu au dorit sa faca declaratii presei.

Procurorul-sef al DIICOT Timisoara, Mircea Andres, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca cercetarile în acest dosar au început înca din anul 2012, când au fost ridicate mai multe documente de la sediile firmelor omului de afaceri.

„În anul 2012 am ridicat mai multe documente de la firmele domnului Cornu. În baza acelor documente, Directia de Finante a facut mai multe controale la firme si abia la începutul acestui an ne-au trimis rezultatul final. Cei de la Finante au stabilit prejudiciul de 61 milioane de lei. Trebuia sa stim daca este prejudiciu în acest caz si daca este care e valoarea lui, altfel nu puteam sa actionam”, a spus Mircea Andres.

Politisti de la Crima Organizata si de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judetele Timis, Mehedinti si Gorj, coordonati de procurorii DIICOT Timisoara, au facut, joi dimineata, peste 20 de perchezitii în aceste judete, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala, în dosar fiind vizat si omul de afaceri Georgica Cornu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, au fost vizate si sediile grupului de firme Izometal-Confort din Timisoara detinut de omul de afaceri Georgica Cornu, dar si locuinta acestuia.

Conform surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, procurau facturi false pentru cumpararea de materiale de constructii, care erau apoi introduse în contabilitate. Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost încasati de Georgica Cornu.

Omul de afaceri declara corespondentului MEDIAFAX ca este vinovat si ca daca ar fi facut evaziune fiscala firmele sale nu s-ar mai afla în insolventa.

„Deocamdata vreau sa vad ce acuzatii mi se aduc, pe cine am omorât? Ori sunt prost, ori tâmpit, pentru ca, daca am facut aceasta evaziune, cum au intrat firmele mele în insolventa? Din 2007 pâna în 2012, în calitate de om de afaceri, am platit statului impozite si TVA de 30 de milioane de euro si bancilor 70 de milioane de euro, însemnând dobânzi si penalitati. Multamul a fost ca a trebuit sa intru în insolventa. Acum, când trebuie sa ma judec pentru drepturile mele, eu sunt hartuit. Daca eu am evazionat acesti bani, ei undeva trebuie sa fie. M-as bucura ca cine a descoperit acesti bani fraudati sa îi aduca si sa îi bage în circuit”, afirma Cornu.

Georgica Cornu a început activitatea în constructii în anul 2000, realizând lucrari de infrastructura si la retele de canalizare si termoficare în mai multe orase din tara, între care Drobeta Turnu Severin si Timisoara. În anul 2012, grupul de firme Izometal-Confort al omului de afaceri Georgica Cornu a intrat în insolventa, având datorii de zeci de milioane de euro.

În anul 2006, Georgica Cornu a câstigat primul mandat în fruntea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014 Cornu a câstigat al treilea mandat la conducerea aceleiasi institutii. Liliana Iedu, Andreea Tobias, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie