Jean Padureanu, condamnat in dosarul Transferurilor va executa pedeapsa in regim semideschis la Spitalul Penitenciarului Jilava
Jean Padureanu, condamnat la trei ani si patru luni de închisoare cu executare în dosarul transferurilor, va executa pedeapsa în regim semideschis la Spitalul Penitenciarului Jilava, în urma unei decizii de joi a Comisiei pentru individualizarea pedepselor.
Pe de alta parte, Padureanu a formulat o cerere de întrerupere a executarii pedepsei, care ar fi trebuit sa se judece joi, însa Tribunalul Ilfov a amânat discutarea acesteia pentru 22 mai.
Avocatul lui Jean Padureanu a cerut joi, la Tribunalul Ilfov, ca INML sa stabileasca daca fostul presedinte al Gloriei Bistrita are nevoie de însotitor, în conditiile în care are boala Alzheimer în forma avansata si dementa mixta, motiv pentru care uita lucruri elementare.
Instanta a stabilit ca obiectivele expertizei sa fie starea de sanatate a lui Jean Padureanu, daca exista tratament si daca poate fi administrat permanent în sistemul penitenciar sau în reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii, sub paza permanenta, si daca s-ar afla în imposibilitatea executarii imediate a pedepsei în sistemul penitenciar.
Pâna acum, Administratia Nationala a Penitenciarelor a stabilit, în cazul altor sase condamnati din dosarul transferurilor de jucatori, modul în care ei vor executa pedeapsa. Astfel, fratii Victor si Ioan Becali, Cristian Borcea, Gica Popescu, Mihai Stoica si George Copos vor avea regim închis de executare.
Victor Becali, Ioan Becali si Cristian Borcea sunt încarcerati la Penitenciarul Poarta Alba, unde pedepesele se executa în regim deschis sau semideschis, iar Gica Popescu, Mihai Stoica si George Copos, la Rahova, care are regim închis.
Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Poarta Alba, Administratia Nationala a Penitenciarelor urmeaza sa stabileasca în ce penitenciar vor fi mutati fratii Becali si Borcea. Purtatorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Alba, Gabriel Botezan, a precizat ca penitenciarele aflate în apropierea judetului Constanta în care cei trei ar putea fi transferati sunt cele din Slobozia sau Tulcea ori Rahova din Bucuresti.
Comisia Penitenciarului Craiova urmeaza sa stabileasca modul în care va fi încarcerat al optulea condamnat din dosarul transferurilor, Gigi Netoiu.
Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Padureanu la trei ani si patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani si opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani si sase luni, pe Cristian Borcea si Ioan Becali la câte sase ani si patru luni, pe Victor Becali la patru ani si opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile, iar pe Gigi Netoiu la trei ani si patru luni de închisoare cu executare.
Avocatii lui Mihai Stoica si Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel Bucuresti contestatie în anulare în cazul condamnarilor primite în dosarul transferurilor de jucatori.
Sesizarea lui Mihai Stoica a avut primul termen de judecata în 21 martie. Instanta a amânat atunci judecarea pentru 4 aprilie, întrucât decizia din dosarul transferurilor de jucatori nu a fost motivata.
Contestatia lui Cristian Borcea a fost înregistrata în 12 martie si va fi judecata în 28 martie.
Si avocatii lui Ioan si Victor Becali au depus, în 14 martie, la Curtea de Apel Bucuresti, contestatii în anulare, care se vor judeca la 11 aprilie, în dosare separate.
Împotriva hotarârilor penale definitive se poate face contestatie în anulare în urmatoarele cazuri: când judecata în apel a avut loc fara citarea legala a unei parti sau când, desi legal citata, a fost în imposibilitate de a se prezenta si de a înstiinta instanta despre aceasta imposibilitate; când inculpatul a fost condamnat, desi existau probe cu privire la o cauza de încetare a procesului penal; când hotarârea a fost pronuntata de alt complet decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului; când instanta nu a fost compusa potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate; când judecata a avut loc fara participarea procurorului sau a inculpatului, când aceasta era obligatorie, potrivit legii; când judecata a avut loc în lipsa avocatului, când asistenta juridica a inculpatului era obligatorie, potrivit legii; când sedinta de judecata nu a fost publica, în afara de cazurile când legea prevede altfel; când instanta nu a procedat la audierea inculpatului prezent, daca audierea era legal posibila; când împotriva unei persoane s-au pronuntat doua hotarâri definitive pentru aceeasi fapta. Contestatia în anulare se introduce la instanta care a pronuntat hotarârea a carei anulare se cere. Otilia Ciocan, mediafax.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!