Dosarele ICE Dunarea-Fondul Operatiuni Speciale Valutare au fost predate de SIE Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii

 

SIE a predat CNSAS mai multe volume din documentele Fondului Operatiuni Valutare Speciale – arhiva Dunarea. Presedintele Traian Basescu a declarat în luna noiembrie ca premierul Victor Ponta s-a opus în CSAT desecretizarii ultimei parti a arhivei ICE Dunarea, însa urmare a declansarii unei proceduri ulterioare SIE va preda CNSAS respectivele documente.

cnsas-dosare-razvan-chiritaCNSAS anunta ca fostii detinatori de arhiva au predat volume din documentele Fondului „Operatiuni Valutare Speciale” – Întreprinderea de Comert Exterior Dunarea. Totodata, SRI a predat pe 21 martie, 1498 de dosare – 3128 de volume catre CNSAS.

„Ca urmare a preluarii de la fostii detinatori de arhiva, facem cunoscut ca, începând de astazi, 26.03.2014, la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.), pot fi studiate documentele din Fondul „Operatiuni Valutare Speciale” (O.V.S.) – Întreprinderea de Comert Exterior Dunarea. Totodata, anuntam ca, în data de 21.03.2014, Serviciul Român de Informatii (S.R.I.) a predat institutiei noastre un numar de 1498 dosare, însumând 3128 volume”, se arata în comunicatul CNSAS.

Presedintele Traian Basescu a declarat în luna noiembrie ca premierul Victor Ponta s-a opus în CSAT desecretizarii ultimei parti a arhivei ICE Dunarea, însa urmare a declansarii unei proceduri ulterioare SIE va preda CNSAS respectivele documente.

În replica, premierul Ponta a declaratca desecretizarea ultimei parti a arhivei ICE Dunarea nu a figurat pe ordinea de zi a sedintei CSAT, el aratând ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa spuna adevarul si sa nu „vina cu smecherii”, întrucât nu îi va fi complice la „smecherii”. Cristian Andrei, gandul.info

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie