Perfectionarea profesorilor din Bacau in domeniul medierii
Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau organizeaza, în urmatoarele doua saptamâni doua programe de formare continua, „Educatie nonformala si educatie formala” si „Strategii de mediere scolara”, destinate cadrelor didactice din învatamântul preuniversitar. Cursurile vor fi sustinute de profesorii Dumitru Ficuta si Emil Lazar.
Cursul „Educatie nonformala si educatie formala” va clarifica, pe parcursul a 40 de ore, cele doua notiuni, dar si importanta cunoasterii metodelor de educatie în activitatea scolara. „Ele, chiar daca au propriul cîmp de actiune si functionalitati diferite, îngaduie extensiuni si întrepatrunderi benefice, aceasta articulare conducând la întarirea lor reciproca si la eficentizarea demersului educativ. Dupa opinia specialistilor în domeniu, cele doua forme se sprijina si se conditioneaza reciproc“, afirma Dumitru Ficuta, formator national si profesor de istorie.
Programul „Strategii de mediere scolara” explica strategiile de mediere scolara si rolul mediatorului scolar, care actioneaza ca agent al comunitatii în relatie cu scoala si reprezinta comunitatea în scoala dar si scoala în cadrul comunitatii. La aceste programe, care se desfasoara, pâna pe 13 aprilie la Colegiul Tehnic de Telecomunicatii ”N.V.Karpen” Bacau si Colegiul ”Henri Coanda” Bacau, participa peste 140 de cadre didactice. „Odata cu organizarea acestor cursuri, încercam sa venim în întâmpinarea colegilor nostri, care au nevoie de competente suplimentare în noile domenii ale educatiei”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau. Mircea Merticariu, adevarul.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!