Ministrul Justitiei considera ca insolventa persoanelor fizice si a unitatilor administrativ teritoriale nu trebuie inclusa in Codul Insolventei

 

Noul Cod al Insolventei ar trebui adoptat cât mai repede posibil, iar insolventa persoanelor fizice si a unitatilor administrativ teritoriale ar trebui discutata separat, a declarat, luni, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, la o dezbatere publica a proiectului Codului Insolventei, organizata de Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

robert cazanciucEl a afirmat ca acest proiect reprezinta un document în acord cu cerintele europene si cu specificul societatii românesti si este destinat sa echilibreze si sa însanatoseasca relatiile de afaceri si sa-i încurajeze pe cei onesti.

‘În ceea ce priveste insolventa persoanelor fizice si a unitatilor administrativ teritoriale/ UAT/, cred ca discutiile trebuie facute serios, nu neaparat în cadrul acestui proiect. Cred ca putem merge cu proiecte separate si sa adoptam cât mai rapid posibil proiectul Codului Insolventei, urmând ca discutiile despre persoanele fizice si UAT-uri sa aiba loc în alt cadru. De ce nu în acelasi Cod? Pentru ca este nevoie de acest act normativ asa cum a fost gândit, într-un format unitar si aplicabil cât mai repede posibil, pentru a contribui la însanatosirea economiei românesti’, a spus Cazanciuc.

Seful de la Justitie a adaugat ca se pot organiza dezbateri serioase pe marginea falimentului persoanelor fizice, iar, daca la un moment dat se va considera util, nimeni nu poate împiedica sa fie puse împreuna cele doua acte normative. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie