Victor Piturca si Dorin Sabau, urmariti penal

 

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca trebuie sa se faca noi verificari în dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, existând suspiciuni de producere a unor fapte penale. Între cei urmariti penal se numara Victor Piturca si Dorin Sabau.

victor piturcaSelectionerul Victor Piturca si Dorin Sabau sunt urmariti penal în dosarul dezafilierii Universitatii Craiova.

Patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, a depus mai multe plângeri împotriva celor pe care îi considera vinovati de dezafilierea echipei, fapt care a condus la plecare tuturor jucatorilor, liberi de contract, fara ca el sa încaseze vreun ban. Victor Piturca a fost antrenor la Universitatea Craiova în 2010.

Universitatea Craiova a fost dezafiliata în iulie 2011, însa actul care a desfiintat-o a fost practic un contract semnat cu Victor Piturca, în primavara lui 2010. Acesta prevedea obligatii financiare uluitoare din partea lui Adrian Mititelu, pe care acesta nu le-a putut onora, comisiile FRF l-au obligat pe patronul oltean la respectarea contractului, iar ulterior Universitatea Craiova a fost dezafiliata.

Printre altele, Victor Piturca ar fi trebuit sa primeasca 5 milioane de euro net daca era demis. Piturca a fost dat afara de la Universitatea Craiova pe 11 ianuarie. Consiliul de Administratie al gruparii oltene a decis, în 9 februarie, sa-i rezilieze contractul de munca, pentru abateri disciplinare, el adresându-se atunci comisiilor federale si cerându-si drepturile financiare prevazute în contract.

Piturca a solicitat daune în valoare de 12 milioane de euro, însa membrii Camerei Nationale de Solutionare a Litigiilor i-au admis doar în parte cererea, obligându-l pe Mititelu sa-i plateasca aproape 7 milioane euro.

Citeste si Adrian Mititelu ramâne PE DRUMURI. Casa, hotelul si alte bunuri imobile îi vor fi scoase la licitatie

În urma deciziei de marti, Curtea de Apel Bucuresti a dispus trimiterea înapoi a cauzei la Directia Nationala Anticoruptie si a dispus începerea urmaririi penale pentru infractiunile de abuz în serviciu cu consecinte deosebit de grave, initiere si constituire de grup organizat.

În urma cu aproximativ 4 luni, Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti a admis plângerea Universitatii Craiova si a dispus trimiterea în judecata, alaturi de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir Dumitru si a celorlalti membri ai Comitetului Executiv care au decis dezafilierea Universitatii Craiova. Daniel Spataru, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie