Proiectul de revizuire a Constitutiei, criticat de Comisia de la Venetia

 

Comisia de la Venetia a decis ca proiectul de revizuire a Constitutiei necesita îmbunatatiri în puncte-cheie, printre acestea numarându-se optiunea clara pentru o forma de guvernamânt si clarificarea competentelor premierului si presedintelui.

ConstitutiaDe asemenea, comisia considera necesara eficientizarea procedurilor legislative astfel încât sa fie redusa la minimum necesitatea ordonantelor de guvern.

Îmbunatatirea bazei legale pentru ca CSM sa-si poata îndeplini sarcina de garant al independentei magistratilor este o alta propunere a Comisiei.

Comisia îsi exprima speranta ca, în etapele viitoare ale procesului de revizuire, vor fi sporite eforturile pentru implicarea tuturor partilor interesate.

„O cooperare constructiva între majoritate si opozitie si o ampla dezbatere publica sunt cerinte preliminare importante pentru reusita procesului de revizuire si pentru legitimitatea viitorului text al Constitutiei”, se arata în raspunsul Comisiei dupa analiza proiectului de revizuire a legii fundamentale. Luminita Bogdan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie