Procurorii DNA cer Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a fostului vicepresedinte al Ligii Transportatorilor din Romania, Ioana Calin

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) cer Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului vicepresedinte al Ligii Transportatorilor din România Ioana Calin, acuzata de trei infractiuni de trafic de influenta si doua de spalare a banilor.

CatusePotrivit unui comunicat al DNA, procurorii au propus instantei înlocuirea controlului judiciar aplicat inculpatei cu masura arestarii preventive.

Din referatul procurorilor rezulta ca exista date si probe ca, în 2008, Ioana Calin, la acel moment vicepresedinte al Ligii, a pretins si a primit de la doi denuntatori suma de un milion lei, aproximativ 225.000 euro, cu promisiunea ca, prin relatiile pe care le are la Ministerul Turismului, le va facilita obtinerea în concesiune, pe o perioada de 49 ani, a unor hoteluri situate pe litoralul românesc si pe Valea Prahovei.

Case pe numele parintilor

„Cu banii obtinuti din savârsirea de infractiuni, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora, inculpata a cumparat în anii 2011 si 2013, pe numele parintilor sai, 2 imobile situate în jud.tul Sibiu. Raportat la retinerea în sarcina inculpatei a celor doua infractiuni, fata de aceasta s-a dispus luarea masurii controlului judiciar, începând cu 13 februarie 2014, incluzând si interdictia de a parasi tara. În 12 martie, un alt denuntator a sesizat faptul ca, în contextul unei întâlniri pe care a avut-o cu inculpata Calin în aceeasi zi, aceasta din urma i-a promis ca, în baza relatiilor pe care le are, firma acestuia va câstiga o licitatie privind o lucrare de extindere a retelei de canalizare si colectare în orasele Azuga, Busteni si Sinaia, din jud. Prahova, al carei beneficiar este Hidro-Prahova SA”, sustin procurorii.

DNA sustine ca pentru acest „serviciu” inculpata i-a pretins denuntatorului un procent de 2% din suma de peste 55,2 milioane lei (valoarea lucrarii), reprezentând aproximativ 1.110.000 lei, din care, în câteva zile, trebuia sa-i achite un avans în valoare de 15.000 euro, în urmatoarea modalitate: 7.500 euro în numerar si 7.500 euro prin transfer bancar în ziua achitarii celor în numerar.

Avansul

În 21 martie, la insistentele inculpatei, pentru primirea unui avans din suma totala pretinsa anterior, denuntatorul s-a întâlnit cu aceasta într-un restaurant din judetul Brasov.

„De aici, cei doi s-au deplasat la un birou notarial din judetul Brasov unde, în contextul întocmirii unui act fictiv de împrumut, inculpata Calin a primit de la denuntator suma de 7.500 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, se spune în comunicat. La instrumentarea cauzei, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI. Ionel Stoica, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie