Mihail Vlasov a fost interceptat de procurorii DNA cand cerea mita

 

Presedintele suspendat al Camerei de Comert si Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce cerea mita 200.000 euro de la un om de afaceri, iar el este cel care l-a trimis pe soferul sau sa ia banii din masina denuntatorului.

Mihail VlasovDetalii despre acest caz apar în motivarea instantei prin care s-a dispus, saptamâna trecuta, arestarea preventiva a lui Mihail Vlasov.

Potrivit probelor strânse de procurori, Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Petroczki Gheza Iosif, unul din jucatorii importanti în industria de tipar din România.

Împreuna cu un partener de afaceri, Petroczki Gheza Iosif avea pe rolul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe lânga Camera de Comert si Industrie a României, înca din anul 2013, un dosar de arbitraj, ce avea ca obiect pretentiile formulate de catre SC Infopressgroup SA.

Prin intermediul unui avocat, Petroczki Gheza Iosif a fost contactat de Mihail Vlasov, iar între cei doi a avut loc o întâlnire pe data de 13.3.2014, la sediul Curtii de Arbitraj, ocazie cu care Vlasov l-a întrebat pe omul de afaceri daca stie ca are proces, daca este constient ca îl va pierde si ca va fi obligat sa plateasca suma de 4 milioane euro, iar denuntatorul i-a replicat ca pretentiile reclamantului Infopressgroup SA sunt nefondate.

Vlasov i-a spus lui Petroczki Gheza Iosif ca „este putin important daca pretentiile reclamantilor sunt fondate sau nu”, iar ideea este ca o sa fie „obligat la plata a 4 milioane euro”, sens în care omul de afaceri a fost întrebat daca doreste sa câstige procesul si daca da, atunci daca e „dispus sa contribuie”.

Anchetatorii sustin ca acesta a fost momentul în care denuntatorul a înteles clar ca, în fapt, i se solicita o suma de bani, daca doreste sa câstige procesul.

Petroczki Gheza Iosif i-a replicat ca nu are decât suma solicitata prin cererea reconventionala depusa la instanta, însa pentru câstigarea procesului Vlasov i-a solicitat direct 1.000.000 euro.

Procurorii mai arata ca insistentele lui Vlasov au fost clare, acesta impunându-i practic lui Petroczki Gheza Iosif sa-i promita o prima transa 500.000 euro, ce trebuiau remisi imediat, pentru ca, mai apoi, sa procedeze la o întelegere, constând în aceea ca, pâna la termenul din 19.03.2014, sa-i achite 200.000 euro, urmând sa primeasca mai multe termene apoi, pentru a achita întreaga suma de 1.000.000 euro.

Din discutiile purtate, Petroczki Gheza Iosif a înteles ca Vlasov ar avea influenta asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj International de pe lânga Camera de Comert si Industrie a României.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie