Contestatia AAAS la privatizarea Aversa Bucuresti. Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare

 

Tribunalul Bucuresti a ramas sa se pronunte, în doua saptamâni, pe contestatia facuta de AAAS la privatizarea Aversa Bucuresti catre un investitor din domeniul imobiliarelor

aversa bucurestiTribunalul Bucuresti, Sectia Civila, a ramas în pronuntare pe contestatia facuta de AAAS la privatizarea fabricii de pompe Aversa Bucuresti si va da un verdict în doua saptamâni.  În aceste doua saptamâni, judecatorul asteapta concluziile finale din partea ambelor parti implicate în proces.

Reamintim ca statul, prin AAAS, a contestat privatizarea Aversa Bucuresti cu consortiul Blue Diamond Estate si Autoplast Engineering pe motiv ca nu s-au respectat prevederile din caietul de sarcini, printre altele, experienta relevanta în domeniu. Or, Blue Diamond Estate are ca obiect prinicipal de activitate investitiile în imobiliare, iar Autoplast Engiinering are o cifra de afaceri de doar câteva zeci de mii de lei si 1 angajat. Privatizarea a fost facuta de administratorul judiciar Aversa, RVA Insolvency, compania fiind în faliment, si laudata de fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian. Blue Diamond Estate a preluat doar utilajele Aversa, nu si dreptul de proprietate al terenului de 10 hectare si zona Obor a Bucurestiului, estimat la 70-100 de milioane de euro.

În 11 septembrie, dupa 15 sesiuni esuate de licitatii, Aversa Bucuresti ajungea în proprietatea  investitorului canadian Danny Topolinski, remarcat în România mai ales prin investitii în imobiliare. Acesta a platit 1,8 milioane catre stat si a mai facut un depozit de 3,6 milioane, la care statul are acces dupa ce se rezolva un litigiu de pe terenul Aversa. Dupa ce acest litigiu se rezolva, investitorul mai trebuie sa achite alte 11,8 milioane de euro. Prin caietul de sarcini, fabrica trebuie sa-si pastreze obiectul de activitate si sa faca productie timp de cel putin trei ani si sa pastreze 220 de salariati tot pentru cel putin trei ani. Daca nu, privatizarea este anulata.

Potrivit unei surse, un avocat al Tuca, Zbârcea si Asociatii, reprezentând Aversa Manufacturing, a lui Topolinsky ar fi pomenit în fata completului de judecata ca Aversa ar mai avea 190 de angajati, deci mai putini decât se angajase investitorul sa pastreze timp de trei ani. Totusi, reprezentantii investitorului canadian sustin ca „în registrul salariatilor, la data de 30 ianuarie, se mentioneaza în mod expres ca societatea Blue Diamond Estate (redenumita Aversa Manufacturing, în luna octombrie 2013), are 223 salariati”.

În schimb, tot prin caietul de sarcini, utilajele pot fi relocate, cu tot cu fabrica, într-un alt amplasament, ceea ce noii proprietari si vor sa faca. Acestia afirma ca vor sa investeasca 15 milioane de euro într-o alta fabrica, mai mica, care sa foloseasca utilajele Aversa. Cele 10 hectare din zona Garii Obor vor fi folosite pentru dezvoltari imobiliare. Valoarea de piata a terenului este între 70 si 100 de milioane de euro. Florin Cojocaru, economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie